Al 100 jaar ervaring in

Franse taal en cultuur

Franse les, wilt u een cursus Frans volgen?

Of Frans de mooiste taal is? Als u het aan ons vraagt wel! Eén ding is zeker: het is een invloedrijke taal in de wereld.

Wellicht gaat u vaak naar Frankrijk, wilt u foutloos mee kunnen zingen met dat ene prachtige chanson, wilt u de basis van de taal beheersen voor uw vakanties of heeft u de taal nodig voor uw werk.

Wat de reden ook is dat u een Franse les wilt volgen, bij de Alliance Française bent u aan het juiste adres. Met 34 locaties verspreid over heel Nederland is er altijd één bij u in de buurt. Veel van onze docenten hebben de Franse taal als moedertaal.

U kunt eenvoudig zien welke cursus bij u en uw huidige taalniveau past. Hieronder vindt u de niveau-aanduiding conform het Gemeenschappelijke Europese Referentiekader voor talen, het Cadre Européen Commun de Référence. 

Benieuwd welke cursusmogelijkheden er voor u zijn? Vul het formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

Naast de vele Franse lessen die wij aanbieden, organiseren wij jaarlijks vele culturele activiteiten rondom de Franse taal door het hele land. Denk hierbij aan lezingen, filmavonden of optredens van Franstalige artiesten.

Welke cursus past bij mij?

Wij nemen vrijblijvend contact met u op.

  Velden met een * zijn verplicht

  Wat is mijn franse taalniveau?

  Niveau

  Verklaring

  Beginners I & II
  A1: Doorbraak

  Basisgebruiker: Geen kennis of tot circa 2 jaar schoolfrans. De cursist bouwt een woordenschat op en leert zich in het Frans te redden bij het voeren van een eenvoudig gesprek en het inwinnen van inlichtingen.

  Beginners II & IV
  A2: Tussenstap

  Enigszins gevorderden: Circa 3 à 4 jaar Frans en redelijk parate kennis. De cursist bouwt zijn woordenschat verder op en leert zich in het Frans uit te drukken bij het voeren van een gesprek en het schrijven van een eenvoudige brief.

  Gevorderden I & II
  B1: Drempel

  Gevorderden: met circa 4 à 5 jaar schoolfrans, eindexamen Frans Havo/VWO en parate kennis.

  Gevorderden III & IV
  B2: Uitzicht

  Goede spreekvaardigheid: Zoeken naar verbetering van de taalvaardigheden.

  Ver gevorderden
  C1: Effectieve operationele vaardigheid
  C2: Beheersing

  Conversatie: Verdieping & verrijking van de Franse taal.

  Imre Lohman

  “Heel gezellig en zeer afwisselend cultureel aanbod.!” 

  5/5

  Kim Daanen

  “Al 3 jaar volg ik met plezier een cursus Frans bij de Alliance Française. De vooruitgang blijkt ieder jaar weer op vakantie!” 

  5/5

  Annemiek Weijers-van Loenhout

  “Combinatie van taal en cultuur!” 

  4/5