Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wijnproeverij door wijnkoperij Okhuysen

30 november 2022 @ 20:00 - 22:00

Xavier Kat

Xavier Kat van Wijnkoperij Okhuysen vertelt over Franse wijnen en laat ons ook proeven in de aula van het Kennemer Lyceum, Adriaan Stoopplein 7, 2051 KA Overveen.

Xavier Kat is sinds 2001 directeur-eigenaar van Wijnkoperij Okhuysen. Na een verblijf van vijf jaar in Bordeaux, waar hij onder andere als exportdirecteur werkte bij een gerenommeerd handelshuis (in wijn), keerde hij terug naar Haarlem om het stokje van zijn vader Louis over te nemen.

Al geruime tijd is Xavier docent aan de Wijnacademie en tevens vice-voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren.

Xavier heeft een grote liefde voor Frankrijk en Franse wijnen, maar de zorgvuldig geselecteerde wijnen van Okhuysen komen uit de hele wereld. Bij de selectie wordt gelet op kwaliteit, duurzame productie en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het overbrengen van de liefde voor wijn is wat het team drijft. Okhuysen voorziet particuliere klanten en (top)restaurants in het hele land van passend persoonlijk advies, uitgebreide informatie en een vergaande service. En dat al ruim 150 jaar.

www.okhuysen.nl

Kosten 17 euro voor cursisten en amis, 20 euro voor gasten.

Gegevens

Datum:
30 november 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Site:
www.alliance-francaise.nl/kennemerland/product/culturele-avond/

Locatie

Kennemer Lyceum
Adriaan Stoopplein 7
Overveen, 2051 KA Netherlands
+ Google Maps