Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tess Merlot: Chansons et compositions originales

12 november 2023 @ 15:30 - 18:00

“De eerste keer dat ze Jacques Brel hoorde sloeg de bliksem in.”

Sindsdien is de muziek niet meer gestopt: ze vormde de band Tess et les Moutons en honderden shows later draait elk optreden nog steeds om de essentie: de menselijke ziel naar de oppervlakte trekken zoals alleen het Franse levenslied dat kan. Met eigen werk en chansonklassiekers van onder andere Jacques Brel, Edith Piaf en Charles Aznavour.

Gemotiveerd om haar passie te delen en culturen samen te brengen, bracht Tess in 2017 met les Moutons haar eerste EP Chansons pour non-francophones uit. In 2019 zong ze het zelfgeschreven Mon Paris in een bomvol Paradiso en in 2020 tourde ze met haar eigen theatervoorstelling Voyages en Chansons langs volle zalen van o.a. PAARD in Den Haag, TivoliVredenburg in Utrecht en Boom Chicago in Amsterdam.

Of Tess nu alleen optreedt of met een compleet orkest, ze doet dit vol overtuiging en met een onweerstaanbaar joie de vivre en grenzeloze energie . De uitvoering mag ingetogen en mooi zijn, maar ook ongepolijst, grotesk. En keer op keer blijken de oerkrachten van het chanson een magnetisme te bezitten van heb ik jou daar: meezingen, tranen in de ogen en gelukzalige koppen over de volle breedte.

Kortom: Tess Merlot past in elke setting waar het geen ramp is als er wijn wordt gemorst.

Gegevens

Datum:
12 november 2023
Tijd:
15:30 - 18:00
Evenement Categorie:
Site:
https://tessmerlot.com/

Locatie

d’n Hiemel
Bernardusstraat 24a
Maastricht, Limburg 6211HL Nederland
+ Google Maps