Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NICO NELISSEN – HEDENDAAGSE ARCHITECTUUR IN FRANKRIJK

18 januari 2021 @ 20:00 - 22:00

Frankrijk is rijk aan romaanse en gotische kerken, aan burchten en kastelen, aan stadhuizen en justitiegebouwen, als ook aan boeiende steden en pittoreske dorpen. Maar Frankrijk is meer dan een collectie grootse monumenten. Het is een land dat door de Europeanisering en globalisering beslissende stappen heeft gezet op het gebied van de hedendaagse architectuur.
Frankrijk telt mee op het vlak van de ‘vedettenarchitectuur’. Franse architecten, zoals Paul Chemetov, Jean Nouvel, Christian de Portzamparc, Franck Hammoutène, Rudy Ricciotti en bijvoorbeeld Edouard François behoren tot de hedendaagse toonaangevende architecten. Frankrijk heeft ook de deur opengezet voor invloeden van buiten, met buitenlandse ‘starchitecten’, zoals Ricardo Bofill, Ming Pei, Santiago Calatrava, Frank Gehry en Herzog & De Meuron.

In deze lezing neemt Prof. dr. Nico Nelissen u mee op een ‘grand tour’ door Frankrijk, waarbij aandacht wordt besteed aan de recente ontwikkelingen op het gebied van de architectuur. Lezing in het Nederlands met fraaie beelden van moderne architectuur in Frankrijk.

Gegevens

Datum:
18 januari 2021
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

AF Deventer
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Wijkcentrum De Schalm
Dreef 1
Deventer, 7414 EA Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0570 670 731
Bekijk de site van Locatie