Onze docenten​

Diana Andrei

Ik ben van Frans-Roemeense afkomst. Vanaf mijn 18e ontwikkelde ik een passie voor de Franse taal en haar cultuur. Ik kreeg de kans om in dit vakgebied te studeren, zowel in België als in Frankrijk. Al 12 jaar lang geef ik FLE (Frans als vreemde taal) aan verschillende doelgroepen (anderstalige werknemers en studenten aan universiteiten en hogescholen) en gebruik ik verschillende lesmethoden. In 2021 ga ik een nieuwe uitdaging aan: FLE-lessen geven in België en Nederland terwijl ik zelf Nederlands leer.

Selma Bennaceur

Oorspronkelijk afkomstig uit het zuidwesten van Frankrijk, begon ik voor het eerst als docent film / audiovisueel.

Na te hebben gereisd en in verschillende landen te hebben gewoond, zoals Marokko, Nieuw-Zeeland of Frans-Polynesië, kreeg ik vervolgens de kans om een ​​professioneel diploma Frans gebak te behalen.

Het verlangen naar reizen en vernieuwing bracht mij en mijn man ertoe om in Nederland te komen wonen.


Hier heb ik een training kunnen volgen om deze taal te leren die ik vooral leuk vind: Frans

Gladys Claudé-Théberge

Ik ben Frans en woon al 5 jaar in het buitenland (België dan Nederland).Ik werkte meer dan 15 jaar als manager bij de Franse Regering (Ministerie van Financiën).

In het bezit van een masterdiploma in economie en management, behaalde ik vervolgens een bachelor diploma in communicatie en een titel van trainer voor volwassenen.


De afgelopen 2 jaar geef ik Frans les aan de Alliance Française Eindhoven.
Wat vind ik leuk aan deze baan?

Het bevoorrechte contact met mensen en het plezier om hen mijn taal te leren, maar ook om hen de cultuur van mijn land te laten ontdekken … het is lonend en verrijkend!

Jacqueline Fey

Ik kom uit Frankrijk.
Ik ben sinds 18 jaar docente Frans voor anderstaligen en heb lesgegeven bij verschillende internationale taalscholen, cursussen integratie in buurtcentra en “Business  Frans” voor bedrijven, a
an mensen uit bijna de hele wereld.


Ik woon sinds 2017 in Nederland. De Franse taal is een rijkdom welke ik aan elk van mijn leerlingen graag wil doorgeven. De lessen die je bij me neemt zijn nooit saai, maar kleurrijk in elk opzicht!

Ik vind het leuk om les te geven maar ook de subtiliteiten van de Franse taal en de rijke cultuur met je te delen.
 “Au plaisir de vous rencontrer!

Maartje van Griensven

Sophie Héry

Met een Honours in Frans als vreemde taal na een master in Communicatie, geef ik al meer dan tien jaar Frans, waaronder 6 jaar bij AF Eindhoven.
Naast reguliere lessen op alle niveaus en bijlessen voor bedrijven, geef ik Frans voor Businessclasses en voorbereidingscursussen voor DELF / DALF examens.
Ik heb voor een groot publiek gewerkt in verschillende bedrijven en instellingen.
Ik woonde in verschillende landen in Europa en Azië en ontwikkelde grote interculturele capaciteiten.

Cecile Lambermont

Talen leren is leuk! Ik heb van alles gedaan maar talen leren en talen geven is steeds de basis. Mijn professionele loopbaan is gestart in het tweetalige Brussel. Wat volgden zijn werkgevers in Azië en binnen Europa. Lesgeven in verschillende talen (Frans, Engels en Nederlands) en op verschillende scholen (Frans, Belgisch, Amerikaans en Nederlands). Nu geef ik overdag les op de Internationale School in Eindhoven. Omdat Frans prachtig is en lesgeven leuk, geef ik in de avonduren les bij de Alliance. Graag tot ziens in de les of bij een van de culturele evenementen!

Chloé Perrin

Geboren in Dijon maar geadopteerd door Lyon, heb ik enige tijd in Duitsland doorgebracht en sinds 2017 woon ik in Nederland.
Na het bestuderen van klassieke en moderne literatuur en verschillende professionele ervaringen in de wereld van cultuur, ben ik nu journalist, vertaler en hoogleraar Frans.
De Franse taal is mijn belangrijkste werkinstrument en ik deel graag de subtiliteiten en eigenaardigheden ervan met mijn leerlingen.
Gepassioneerd door kunst en literatuur, vind ik het leuk om mijn cultuur net zo goed te ontdekken als die van anderen.

Marie-José Plaza

Ik ben in Frankrijk geboren en mijn moedertaal is frans. Ik woon al ruim 20 jaar in Nederland.
Na een internationale carrière in Frankrijk, Londen en Nederland geef ik nu met veel plezier franse les,  op dinsdagavond bij de Alliance Française.
Ik geef ook franse les in business communicatie en tevens ter voorbereiding voor het Delf examen.
Ik vind het heerlijk om met liefhebbers van de franse taal de franse cultuur uit te diepen. Het geeft mij veel plezier  en ik zoek steeds naar nieuwe wegen opdat mijn cursisten steeds  meer vertrouwen in het spreken krijgen.
Dat is mijn taak en ik doe het met veel plezier.

Marita Raukema

Na mijn studie Economic-Linguïstics waarbij ik een periode woonde in Parijs en daar stage liep, heb ik 10 jaar in het internationale bedrijfsleven gewerkt. Na een verhuizing met mijn gezin naar de regio Eindhoven heb ik mij gericht op mijn favoriete taal – het Frans. Sinds 2009 werk ik in het volwassenenonderwijs en sinds 2014 geef ik met veel plezier les bij de Alliance Française Eindhoven. Ik geef zowel groeps- als privélessen. Een goede sfeer in de les vind ik erg belangrijk. Als je je op je gemak voelt in de les, wordt het leren van de Franse taal nóg leuker.
À bientôt !

Tine Slomp

Na een lange loopbaan in het voortgezet onderwijs ben ik sinds 2013 werkzaam in het volwassenenonderwijs.
Graag wil ik mijn passie voor en mijn kennis van de Franse taal en cultuur met u delen. Deze passie is al in de jaren 80 ontstaan toen ik in Frankrijk woonde.
Mijn belangrijkste doel is om cursisten te enthousiasmeren bij het aanleren van het Frans. Plezier in leren maakt het makkelijker om een mooi resultaat voor jezelf neer te zetten èn niet te vergeten: Oefening baart kunst 🙂

Candice Valero

Ik ben Frans maar ook een wereldburger. Ik ben verschillende keren van land veranderd (Argentinië, India, Engeland, Oostenrijk) maar ik heb altijd dezelfde passie gehouden: Frans lesgeven.

Afgestudeerd met een Master 2 in Frans als vreemde taal, heb ik Frans onderwezen aan jongeren op internationale scholen, maar ook aan volwassenen in taalinstituten.

Ik deel graag mijn liefde voor mijn taal, maar ook voor Frans en Franstalige cultuur met mijn studenten. Ik maak graag interactieve en stimulerende lessen om te leren communiceren in het Frans.

Ik vind het altijd leuk om de taal van het land waar ik woon te leren en ben momenteel zelf ook Nederlands aan het leren.