Cultureel programma 2023 - 2024

Ook dit jaar heeft de Alliance Française Ede Wageningen weer gevarieerde culturele avonden op het programma staan. De avonden zijn geschikt voor alle niveaus. We nodigen je dan ook van harte uit om hierbij aanwezig zijn. We maken er samen een leuk, gezellig en leerzaam cursusjaar van.

Donderdag 26 Oktober 2023, tijdstip volgt.

Le Petit Louis, Bevrijdingsstraat 3-5, Wageningen

Wijnproeverij in een Frans café

U bent van harte welkom bij restaurant Le Petit Louis in Wageningen. Aldaar krijgen we een heerlijke wijnproeverij voorgeschoteld en wat hapjes maar gaan we ook iets horen omtrent de geschiedenis van het restaurant en iets over een wijngaard in de Dordogne. Kosten: Euro 10,- pp (leden en introducees), ter plekke contant te betalen. Aanmelden via: Cursus.edewageningen@afpb.nl.

Indien u liever geen wijn drinkt op deze avond bent u uiteraard wél van harte welkom om de ambiance van een Franse avond te proeven.

Donderdag 16 November 2023, 19.00-20.30u.

Imagine, Bergstraat 26, Wageningen.

Café Français

We nodigen u uit om Frans te praten in een ontspannen sfeer. Niets moet en alles mag, gewoon om wat ervaring op te doen. We hopen u te zien.

Maandag 4 December 2023, 19.00 uur stipt

Gemeentecentrum De Brink,

Brinkstraat 39, Bennekom

Frans leren op een unieke wijze, samen met DenisdeFrance.

Denis Mandon (alias DenisdeFrance) is wederom onze gast bij de AFEW met zijn eigen unieke manier om Frans te doceren: de film. Voor de pauze oefent hij met ons de ‘vocabulaire van de film’. Na de pauze krijgen we ‘de film’ te zien, die we dan beter begrijpen. Het is al meerdere malen gebleken dat het combineren van het leren van de Franse taal met het plezier van de ‘bioscoop’ op onze avonden een groot succes was.

Komt u ook ?

Graag aanmelden via: Cursus.edewageningen@afpb.nl.

Dinsdag 30 Januari 2024, 20.00 uur.

Villa Erica, Ericapark 1 in Bennekom.

‘C’est ma route’, een levensverhaal in liedjes door Edouard

 In zijn liedjesprogramma ‘C’est ma route’ verhaalt de Frans-Nederlandse zanger-gitarist Edouard over zijn turbulente leven. Van Frankrijk naar Nederland. Hij brengt bekende Franse chansons, eigen Frans repertoire en een paar Engelse en Nederlandse liedjes, die stuk voor stuk zijn levenspad illustreren. Tussen de liedjes door blikt hij terug op zijn verleden. ‘C’est ma route’ is een melancholiek

liedjesprogramma met een happy end. Edouard weet mensen te raken met zijn ontwapenende zangstijl en zijn openhartige levensverhaal. Een verhaal waarbij de humor niet ontbreekt.

Aanmelden via: Cursus.edewageningen@afpb.nl.

Op deze avond zullen er ook Franstalige boeken te koop zijn voor Euro 1,- per stuk; graag dus uw muntgeld meenemen !!

Vrijdag 26 April 2024, 19.00 uur

Jeu de Boules Vereniging Les Sabots.

Wageningselaan 3a, 3903 LA Veenendaal.

Slotavond: Un Concours de Pétanque.

 

Beste cursisten, leden, docenten en vrienden,

Een sportieve slotavond wederom. We gaan naar het speelterrein in Veenendaal alwaar we (binnen of buiten) een gezellige competitie Pétanque gaan spelen. We doen dat in verschillende teams en afgewisseld met een drankje. En een mooie prijs voor de winnaar, uiteraard.

We zien u vast en zeker. Graag aanmelden via: Cursus.edewageningen@afpb.nl.

 

Nicole, Véronique, Thomas

Dinsdag 21 Mei 2024, 19.00-20.30u.

Imagine, Bergstraat 26, Wageningen.

Café Français

We nodigen u uit binnen dan wel buiten in de mooie tuin als het weer het toelaat. We gaan Frans praten in een ontspannen sfeer. Wederom, niets moet en alles mag, gewoon om wat ervaring op te doen. We hopen u weer te zien.