Conversatiecursus

Beter Frans leren spreken?

Ben je op zoek naar een cursus waarbij je je spreekvaardigheid wil verbeteren, dan is een conversatiecursus echt iets voor jou! Iedere week bespreek je met elkaar actuele en typische onderwerpen, zoals les actualités, les chansons françaises, l’histoire de la France, l’art, la littérature, les régions françaises, le savoir-vivre om een aantal onderwerpen te noemen. Een erg afwisselende cursus. De cursussen worden op twee niveaus gegeven: B2 en C1.

Ben je er niet zeker van of dit jouw niveau is? Neem dan eens een kijkje op deze pagina of doe een niveautest

Conversatie B2:

Bij deze cursus draait het met name om de mondelinge taalvaardigheid, uitbreiden van woordenschat, het kunnen lezen van actuele artikelen uit dagbladen, tijdschriften, het discussiëren in de Franse taal. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt rondom een bepaald thema, maar je kiest je eigen invalshoek, interesse daarop. Binnen het thema komen o.a. aan bod: chansons, literatuur, architectuur, schilderkunst, politiek, milieu, hobby’s etc. Van de cursist wordt verwacht dat hij/ zij zich voorbereidt op de les, door artikelen te zoeken en daarover iets te kunnen vertellen en te becommentariëren. Bij deze cursus wordt geen methode gebruikt. Frans is de voertaal!

Cursusinformatie

Wanneer: 
Dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. 

Aantal lessen: 24 lessen van 2 uur.  Locatie: Wijkcentrum de Korenaere

Docent: Christophe Deprès
Kosten: € 260

Cursusinformatie

Wanneer: Dinsdagavond van 19:00 tot 20.30 uur 
Aantal lessen: 24 lessen van 1,5 uur
Locatie: Wijkcentrum de Korenaere

Docent: Joëlle Muller
Kosten: € 260

Conversatie C1:

De inhoud is gelijk aan de B2 conversatiecursus, alleen ligt de spreekvaardigheid op een hoger niveau. Er is een actieve interactie tussen de cursisten onderling.
Bij deze cursus wordt geen methode gebruikt.
Frans is de voertaal!

Cursuslocatie

De cursussen worden gegeven in Wijkcentrum de Korenaere,
Korenmarkt 7, Bergen op Zoom

Informatie: Marjolein Aertssen, tel. 06-14 10 16 02  Cursuscoördinatrice