Cursussen

Cursussen Alliance Française Bergen op Zoom

Je wilt Frans leren voor je werk, familiecontacten, je tweede huis, voor vakantie of voor je plezier?

De Alliance Française biedt een ruim aanbod van taalcursussen en cursussen gericht op kunst en cultuur. Tijdens alle lessen wordt er geconverseerd met de kennis die in de cursus wordt opgedaan.

Kennismaking met “Het Franse Leven” loopt als een rode draad door alle cursussen.

Beginnerscursus

De Alliance Française Bergen op Zoom biedt voor alle starters een beginnerscursus aan. Deze cursussen zijn te volgen zijn op twee verschillende niveaus: A1 en A2. Er worden verschillende elementen van de Franse taal geoefend. Denk hierbij aan het spreken, het lezen, het schrijven en het beluisteren van de Franse taal. Het is de ideale manier om kennis te maken met Franse taal en een mooie opstap naar de cursus voor gevorderden. 

Ben je niet helemaal zeker van je niveau? Neem dan eens een kijkje op deze pagina of doe een niveautest

Cursus voor gevorderden

Ben je al wat verder in de Franse taal, dan is de cursus voor gevorderden wellicht wat voor jou! Ook deze cursussen zijn te volgen op twee verschillende niveaus: B1 en B2. Ideaal voor als je je Frans écht wilt opkrikken. Handig, voor op vakantie óf voor in een zakelijke context! Om deze cursus te volgen beheers je de Franse taal al redelijk goed: Je kunt jezelf al voldoende verstaanbaar maken en je bent al redelijk vaardig in woord en geschrift. 

Twijfel je of dit niveau geschikt is voor je? Neem dan eens een kijkje op deze pagina of doe een niveautest

Conversatiecursus

Ben je meer op zoek naar een cursus waarbij je je spreekvaardigheid kunt verbeteren, dan is een conversatiecursus echt iets voor jou! Iedere week bespreek je met elkaar actuele en typische onderwerpen, zoals bijvoorbeeld les actualités, les chansons françaises, l’histoire de la France, les régions françaises, le savoir-vivre, l’argot. Een erg afwisselende cursus dus. De cursussen worden ook weer op twee niveaus gegeven: B2 en C1.

Ben je er niet zeker van of dit jouw niveau is? Neem dan eens een kijkje op deze pagina of doe een niveautest

Atelier Créatif

Wil je in een gezellige, ongedwongen sfeer creatief bezig zijn én Frans spreken? Combineer je creatieve geest met de Franse taal in het Atelier Créatif. Elke les leer je een nieuwe techniek. Denk daarbij aan collage-, schilder- en druktechnieken en fotobewerking. Uitleg van verschillende technieken krijg je in het Frans. Atelier Créatif is geschikt voor alle niveaus. 

Cursus Franse kunst

Bent je geïnteresseerd in Frankrijk en moderne kunst? Bij deze Nederlandstalige cursus maak je een reis door de Franse kunstwereld. Je leert kijken naar bekende en minder bekende werken vanaf de Franse Revolutie. Alles komt aan bod, van schilderkunst tot architectuur. Deze cursus is geschikt voor iedereen die meer wil leren over kunst in Frankrijk. Er wordt uitleg gegeven over verschillende stromingen en leert u deze theorie toe te passen op de verschillende werken.

Vakantiecursus Frans

Op vakantie naar Frankrijk? Dan kun je je opgeven voor de korte intensieve “cours de vacances”. Deze vindt bij voldoende deelname plaats in april / mei 2021. Je kunt dan gelijk met het geleerde uit de voeten als je op vakantie gaat. De methodes zijn geschreven door docenten van Alliance Française en vooral bedoeld om het ooit geleerde Frans weer op te frissen. Praktische situaties worden besproken: onderweg, op de camping, bij het hotel, boodschappen doen, bij de garage, de dokter, etc.. Er wordt ook aandacht besteed aan de goede uitspraak van plaatsnamen en aan de opbouw van eenvoudige zinnen.

Kindercursus Frans

Heerlijk, als uw kinderen op reis of in de vakantie hun eigen weg weten te vinden in een ander land. Geweldig, als een vreemde taal geen barrière meer is voor interactie met de omgeving maar er juist toe uitnodigt. Zo’n onbevangenheid in het contact; welke ouder gunt z’n kinderen dat nou niet? Het geeft bovendien vertrouwen dat de kinderen ook in de toekomst hun weg wel weten te vinden.

Cursuslocatie

De cursussen worden gegeven in Wijkcentrum de Korenaere,
Korenmarkt 7, Bergen op Zoom

Informatie: Marjolein Aertssen, tel. 06-14 10 16 02  Cursuscoördinatrice