Covid 19

Alliance Française Alkmaar

Beste cursisten en vrienden van de Alliance Française des Pays Bas,

 

Door de COVID 19 zijn tegen het einde van ons 2019/2020 cursusjaar vrijwel al onze culturele gebeurtenissen geannuleerd of doorgeschoven. Veel cursussen zijn omgezet naar online. Het hoofdbestuur is erg dankbaar voor de flexibiliteit en grote inzet van alle docenten, die dit mogelijk hebben gemaakt. Tevens veel dank aan u, de cursisten, voor uw flexibiliteit, loyaliteit en steunbetuigingen! 

 

Alle Alliances zijn hard aan de slag om het educatieve en culturele programma voor seizoen 2020/2021 voor te bereiden. Wij hopen u uiteraard in September/Oktober weer in de klassen te mogen begroeten. Uiteraard houden wij ons strikt aan de protocollen van de verschillende locaties waar onze cursussen plaatsvinden en aan de richtlijnen van het RIVM.  Het aantal leerlingen dat wij mogen ontvangen, hangt o.a. af van de grote van de lokalen. Om de tijd te hebben om het lokaal, tafel en stoelen te reinigen en “files” in de gang te vermijden, zal de tijd tussen de lessen wat ruimer worden genomen.

 

Protocol heropening Wijkcentrum Overdie

 

Protocol heropening Mare Nostrum

 

Naast klassikaal onderwijs worden er in toenemende mate ook hybride cursussen, afwisselend online en klassikaal, geboden. Een aantal Alliances biedt ook een volledig online programma aan. 

 

Op cultureel vlak worden er ook online activiteiten voorbereid, maar hopen wij u ook weer fysiek te mogen begroeten! 

 

Geniet van de zomer, blijf gezond en hopelijk tot het volgende cursusjaar! 

 

Namens het hoofdbestuur, 

 

Cor Thomas

Président/Voorzitter

Afdeling Alkmaar

De afdeling Alkmaar biedt:

Taalcursussen
Culturele activiteiten
Filmavonden
Café parlant