ERVARINGEN VAN ONZE STUDENTEN

Studeren aan de Alliance Française Alkmaar is een geweldige ervaring! Lees hier de ervaringen van onze studenten.

Le groupe de conversation B1 de Karina

 

Ce que nos étudiants pensent de leur Alliance Française d’Alkmaar

Ik prijs me gelukkig met de cursus die ik bij de Alliance Française gevolgd heb. De Alliance faciliteert in Virginie Lacomme een geweldige docente. Ze is didactisch zeer vaardig, combineert duidelijkheid met humor en weet ons cursisten tot het beste in onszelf te brengen. Iedereen boekte duidelijk vooruitgang. De onderdompelingsmethode (geen Nederlands!) draagt hier natuurlijk aan bij. Over het gaan deelnemen aan de volgende cursus had ik dus geen twijfel.

Felix Gimbrère

Gaandeweg groei je in het beter verstaan, beter spreken en beter lezen van die zo mooie taal. Dankzij het gevarieerde aanbod van wetenswaardigheden over onder meer historie, kunst en literatuur, verdiep je je  kennis van de Franse cultuur.

Harry Plompen

 

Sinds een aantal jaar volg ik met plezier de cursussen bij de Alliance Francaise.

De enthousiaste leerkrachten, de ontspannen sfeer en het geleidelijk aan de beheersing van de franse taal terugvinden bevalt mij goed.

Een student van de B1-conversatie cursus

Ik kwam bij Alliance Française Alkmaar terecht omdat ik in korte tijd Frans moest leren voor een examen. Binnen 3 weken heeft Karina mij Frans op A2 niveau geleerd. Ze gaf leuke, leerzame lessen die ervoor gezorgd hebben dat ik mijn examen heb gehaald! Ze zorgde ervoor dat ik mij op m’n gemak voelde en niet bang was om fouten te maken, zodat ik zelfverzekerd mijn examen kon afleggen.

Ik had 20/25 punten bij Comprehension de l’oral, 

25/25 punten bij Comprehension des écrits, 

16/25 punten bij Production écrite

en 15,5/25 punten bij Production orale! 

76,5 punten van de 100 in totaal.

Anique