Cultureel programma 2023 – 2024

Dinsdag 26 september 2023 vierden we de Soirée d’ouverture met Marcel Zwitser
19:30 uur in de Groote Societeit, Koestraat 8 in Zwolle. Marcel Zwitser weet alles van klassieke muziek en zal deze avond uitweiden over de Franse componisten, die uiteraard ook te horen zullen zijn.

Donderdag 2 november 2023 hebben we Luc Panhuysen uitgenodigd in Boekhandel van de Velde (voormalig Waanders). Hij heeft uitgewijd over de verhoudingen tussen stadhouder Willem III en de Zonnekoning. Meer is te lezen in zijn boek. 
19.00 – 21.00 uur dus tijdens koopavond.

De ALGEMENE LEDENVERGADERING ZWOLLE op woensdag 15 november 2023 in de Bagijnehof, Koewegje 2 in Zwolle 19:30 uur.

Behalve de gewone agendapunten komt ook een voorstel tot wijziging van de statuten op de agenda. Geen grote veranderingen maar een paar puntjes die aangepast dienen te worden i.v.m. veranderde wetgeving. Tijdens de vergadering waren er niet genoeg leden om deze statutenwijziging te kunnen doorvoeren. We proberen het op 24 november nog een keer.

Gezamenlijke maaltijd op 24 november 2023. En wat was het leuk om samen bezig te zijn met het koken en ondertussen wat Frans te praten. Veel deelnemers vroegen meteen: “doen we dat volgend jaar weer?” 
De kookstudio in de Thomas à Kempisstraat. 

Op vrijdag 19 januari 2024 begint om 19.00 uur  SOIRÉE CINÉMA.
(pas op: de datum is anders dan in onze folder).
De jaarlijkse verrassingsfilm, uitgezocht door DenisdeFrance “ter lering ende vermaak” met de oefeningen vooraf om het specifieke Franse idioom beter te begrijpen. De film is ondertiteld maar in het Frans.

Deze keer opnieuw in de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes 1A in Zwolle. De filmavond was openbaar.

Donderdag 8 februari 2024 – 19:15 uur.
(pas op:  de datum is anders dan in onze folder)
Jaap Toorenaar met een openbare lezing over Astérix en Obelix. Hoe verhoudt zich de originele Franse tekst tot de Nederlandse vertaling en andere wetenswaardigheden.
In de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes 1A in Zwolle. 

Maandag 11 maart 2024 om 19.30 uur.
LA GRANDE DICTÉE. Denis Mandon  presenteert een dictee over een actueel onderwerp. Schrijft u mee? De cursisten van C1 en C2 doen automatisch mee; anderen graag even inschrijven.
Bagijnehof, Koewegje 2 Zwolle.

Op zondagmiddag 17 maart 2024 komt Philippe Elan.  Philippe weet precies welke chansons bij ons in de smaak zullen vallen en hij brengt ze met verve. Om 15.00 uur in de Gashouder in Dedemsvaart. 

    Donderdag 18 april 2024 om 19:30 uur.
    De Soirée de Clôture met Ronald Naar en Lise Akkermans.

    De avond is in de Groote Sociëteit aan de Koestraat 8 in Zwolle.


    Hiernaast kunt u zich inschrijven zodat wij enig idee hebben hoeveel volk er komt.