Cultureel programma 2022 – 2023

Donderdag 22 september 2022 vierden we de Soirée d’ouverture met twee Zwolse artiesten: Jan Pieter Boudens en Eric Raaiman die het programma l’Histoire en Chansons ten gehore hebben gebracht voor een enthousiast publiek in de Groote Sociëteit aan de Koestraat 8 in Zwolle. we hebben 47 aanwezigen geteld.

Donderdag 13 oktober 2022 om 19.00 uur.
We gaan voor de drie keer is scheepsrecht. We hebben weer een afspraak met Rokus Hofstede. Hij vertelt over zijn werk als vertaler van Franse boeken en gaat de discussie aan over herinneringen en beschrijvingen daarvan o.a. n.a.v. het boek “les Années” van Annie Ernaux.
De avond is in “van der Velde Boeken” (voorheen Waanders in de Broeren) vandaar dat we vroeg beginnen.

Le prix Nobel de littérature 2022 attribué à la romancière française Annie Ernaux

L’autrice des « Années » est la seizième Française et la dix-septième femme à recevoir le prix de l’Académie royale des sciences suédoise.

DINER ET ALGEMENE LEDENVERGADERING ZWOLLE in de Buik van Parijs
op donderdag 17 november 2022. Hiervoor kunt u zich binnenkort inschrijven en betalen. Alle informatie wordt van tevoren aan de leden verstrekt en ook eventuele vragen zullen we zo veel mogelijk al per mail behandelen.

Wilt u wel meedoen aan de vergadering maar niet mee-eten. Dat kan want we doen het vergadering vóór het diner. Er is altijd gratis water te drinken en een kleine consumptie is ook voor rekening Alliance Française.

Op 19 januari 2023 is het om 19.00 uur weer SOIRÉE CINÉMA. De jaarlijkse verrassingsfilm, uitgezocht door DenisdeFrance “ter lering ende vermaak” met een film en de oefeningen vooraf om het specifieke Franse idioom beter te begrijpen. De film is ondertiteld maar in het Frans.

Deze keer opnieuw in de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes 1A in Zwolle.

Woensdag 15 februari 19.30 uur.
Paul Gellings houdt een lezing in het Frans over het schrijven en het lezen van literatuur. Wederom een Zwolse beroemdheid – oud-leraar Frans, schrijver en dichter – bij ons te gast.

De avond is in de Bagijnehof aan het Koewegje 2.

Britta Maria en Maurits Fondse brengen op zondag 12 maart 2023 om 15.00 uur het programma “Aznavour, mon amour” in de Gashouder te Dedemsvaart. Leden en cursisten hoeven geen kaartje te kopen voor deze prachtige voorstelling over het leven van – en natuurlijk met chansons van Charles Aznavour.
De parkeerplaats, dus een handig punt voor uw navigatie is: Langewijk 162 Dedemsvaart.

Maandag 13 maart 2023 om 19.30 uur.
LA GRANDE DICTÉE. Denis Mandon  presenteert het dictee in het Frans. Verder is alleen het geluid te horen van de vele pennen die driftig alle accenten goed proberen te zetten. Na de pauze kijkt u zelf uw werk na en voor een eventuele winnaar is er een leuk prijsje.

Voor de liefhebbers van het Franse chanson organiseert de Alliance Française Pays Bas jaarlijks een chansonwedstrijd. De 8 finalisten mogen op 19 maart 2023 in Diligentia in Den Haag voor een enthousiast publiek hun best doen om één van de prijzen in de wacht te slepen.
https://www.concoursdelachanson.nl/

18 april 2023 om 19:30 uur.
De Soirée de Clôture met nog een verrassing

De avond is in de Groote Sociëteit aan de Koestraat 8 in Zwolle.