Lesmateriaal

Tijdens de lessen is er veel aandacht voor spreekvaardigheid. Daarnaast werken we ook aan de andere vaardigheden, grammatica en vocabulaire. Op elk niveau werken wij met verschillende materialen. Met Voyages maken de cursisten op rustige en onderhoudende wijze kennis met de Franse taal. De mondelinge communicatie staat voorop: de oefeningen bieden veel mogelijkheden tot samenwerken en veel gelegenheid om in gesprekssituaties het geleerde direct toe te passen. Zo wordt de Franse taal vanaf het begin veel gebruikt. Le Nouvel Edito is opgedeeld in thema’s met veel verdieping en verbreding en naast de taalvaardigheden is er ook veel aandacht voor cultuur en Frankrijkkunde. Voor de vakantiecursus hoeft u geen boeken aan te schaffen en zal de docent het materiaal verzorgen.

Tijdens de cursussen DELF en DALF maken we gebruik van het voorbereidingsboek van de ABC collectie. Dit is bedoeld voor oudere adolescenten en volwassenen die zich voorbereiden op het diploma Franse taalstudie (DELF of DALF) en bestaat voor elk niveau van het Common European Framework of Reference for Languages (CEFR). Hiermee bereidt u zich voor op nieuwe tests door de huidige formaten te integreren. ABC DELF of DALF biedt een cursus waarmee u de toetsen met de meeste kans van slagen kunt afleggen:

  • Presentatie en uitleg van het verloop van de testen,
  • Rond de 200 activiteiten van het type DELF of DALF (verdeeld over de vaardigheden),
  • Proeftoetsen om jezelf in een examensituatie te plaatsen,
  • Herinnering aan essentiële grammaticapunten en woordenschat voor dit niveau
  • Een cd-mp3 meegeleverd met gemiddeld bijna twee uur aan opnames
  • Antwoordsleutels en transcripties inbegrepen voor zelfstandig werk.
  • Web App inbegrepen om online te oefenen en te beoordelen door alle schriftelijke en mondelinge vaardigheden te vragen.

Wij adviseren de boeken rechtstreeks te bestellen bij de reguliere boekhandel, bij www.intertaal.nl of www.bol.com. Voor de Franse edities kunt u terecht bij www.amazon.fr. Wacht voor de zekerheid wel totdat u het weekend vooraf de cursussen starten definitief te horen krijgt dat er voldoende aanmeldingen zijn voor uw niveau en dat uw cursusniveau daadwerkelijk gegeven kan worden.