Culturethèque

Wat is de Culturethèque?

Lezen – luisteren – kijken – leren

De Culturethèque is een online bibliotheek die geheel in het teken staat van de Franse cultuur. De Culturethèque bevat meer dan 200.000 digitale bestanden, waaronder boeken, kranten en magazines, muziekalbums, films en lesmateriaal en nog veel meer! Als lid van de Alliance Française heb je gratis toegang tot de Culturethèque. Bekijk hier het introductiefilmpje.

Hoe kan ik toegang krijgen?

Om in te kunnen loggen in de Culturethèque moet je eerst een account aanmaken. Dat doe je als volgt:

  1. Ga naar de site https://www.culturetheque.com
  2. Klik op de know ‘S’inscrire’
  3. Je krijgt nu een formulier “Créer un nouveau compte” om je aan te melden.
  4. Vul het formulier in. Bij ‘Identifiant‘ mag je zelf een accountnaam opgeven. Bij het onderdeel ‘Bibliotheek’ geef je aan dat je lid bent van de Alliance Française Zoetermeer. Voer de controlecode in onderaan het formulier en klik op ‘Confirmer’. Je ontvangt nu per mail een bevestiging van je aanmelding (mocht je geen mail ontvangen hebben, controleer dan je eerst je spambox). In deze mail staan ook je gebruikersnaam en wachtwoord waarmee je voortaan kunt inloggen.
  5. De Alliance Française zorgt voor de activering van je account. Hiermee heb je gedurende het gehele cursusjaar toegang tot de Culturethèque.
      Handig om te weten
  • Er zijn ongeveer 600 boeken beschikbaar.  Per maand mag je 15 boeken en magazines lezen. Documenten die je geopend hebt mag je gedurende het gehele cursusjaar bekijken, zolang je abonnee bent van de Culturethèque. Alle andere bestanden, zoals liedjes, kranten en stripboeken, kun je onbeperkt bekijken zonder dat het van je maandsaldo afgaat.
  • De Culturethèque bevat meer dan 3.000 muziekalbums  van verschillende artiesten. Ook zijn er diverse documentaires en conférences die je online kunt beluisteren.
  • Het is niet mogelijk om bestanden te downloaden, te printen of te bewerken.
  • Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste aanwinsten? De Culturethèque geeft vier keer per jaar een nieuwsbrief uit waar je je op kunt abonneren. Vind je het leuk om tips uit te wisselen? Schrijf of lees dan een blog.