Franse taaltips

 

En Route
Een tijdschrift dat heel veel Nederlandse artikelen bevat over Frankrijk en de Fransen. Het bevat informatie over steden, streken, boeken, films. Een deel van het blad is gereserveerd voor de activiteiten van de Alliance Française in Nederland, zoals concerten, lezingen en tentoonstellingen.
Het tijdschrift verschijnt 4 keer per jaargang, dat loopt van december t/m september.
De leden van de Roosendaalse Alliance Française ontvangen een korting. Het tarief voor dit collectieve abonnement bedraagt slechts € 23,00 per jaar. De betaling loopt via Alliance Française Roosendaal en geschiedt via het (her)-inschrijvingsformulier of via een betalingsverzoek. U dient aan- en afmeldingen (ook als u zich heeft aangemeld via het inschrijvingsformulier) altijd persoonlijk en rechtstreeks vóór 15 oktober door te geven aan Marleen Farla, Laan van Luxemburg 13, 4701 CA  Roosendaal.  
T: 0165-554069  |  E: secr.roosendaal@afpb.nl


Franszelfsprekend

De Alliance Française Roosendaal wil u graag wijzen op een interessante internetsite, namelijk www.franszelfsprekend.nl.
Op die site wordt het belang van de Franse taal en cultuur uit de doeken gedaan. U vindt er interviews, weetjes en spelletjes het Frans betreffend, info voor zakenmensen, enz. Een aanrader.


Ook op de site van TV5MONDE (www.tv5.org) vindt u naast informatie over de programma’s van deze Franstalige tv-zender (vaak met ondertiteling) veel leerzame en speelse informatie over de Franse taal.


Met de app of website van Duolingo oefent u iedere dag enkele minuten uw taalvaardigheid.


Ook Nu Beter Frans daagt u iedere dag uit enkele minuten te oefenen op uw eigen niveau.

 

Verder heel veel aanbod op:

https://www.lumni.fr/

https://educ.arte.tv/#


Dag van de Franse Taal –
de tiende editie vindt plaats op donderdag 21 maart 2024
TV5monde ontwikkelt dictees op verschillende taalniveaus. Deelname zal plaatsvinden in de week van de Franse taal.