Wat is de Alliance Francaise?

Alliance Française, wereldwijd en in Nederland

De Alliance Française is een onafhankelijke culturele instelling die in 1883 in Parijs werd opgericht. Haar doel is het bevorderen en verspreiden van de kennis van de Franse taal en cultuur. Wereldwijd is de Alliance Française te vinden in 134 landen, met bijna 800 plaatselijke afdelingen. In Nederland bestaat de Alliance Française sinds 1888. Met 32 vestigingen is Nederland voor de Alliance Française een belangrijk land in Europa. Dit blijkt ook uit het grote aantal studenten. De Franse ambassade in Nederland steunt de Alliance Française des Pays-Bas.
De afdeling Roosendaal van de Alliance Française werd opgericht in 1937 en telt momenteel ruim 200 leden en cursisten. De afdeling Roosendaal werkt samen met de comités van Breda en Bergen op Zoom.
Die samenwerking brengt voor de leden een breder aanbod van cursussen, activiteiten en sociale contacten met zich mee.
Om haar doelstellingen te realiseren organiseert de AF Roosendaal talencursussen, waarover meer onder het hoofdstuk ‘cursussen’. Daarnaast biedt zij leden, cursisten en introducés maandelijks de gelegenheid aan een culturele en/of sociale activiteit deel te nemen zoals elders op deze website is te lezen.