Cursussen

Cursussen Alliance Française Roosendaal

U wilt Frans leren voor uw werk, familiecontacten, vakantie of voor uw plezier?

Alliance Française biedt een ruim aanbod van korte en lange taalcursussen en cursussen gericht op actualiteit en cultuur overdag en ‘s avonds. Tijdens alle lessen wordt er geconverseerd met de kennis die in de cursus wordt opgedaan.

Kennismaking met “Het Franse Leven” loopt als een rode draad door alle cursussen.

Wilt u graag een cursus Frans gaan volgen, maar weet u niet op welk niveau u het best kunt starten? Wij bieden een instaptest aan, die bestaat uit diverse vragen die het niveau bepalen. Alliance Francaise in Roosendaal biedt verschillende cursussen aan op meerdere niveaus. 

De cursussen starten eind september.
Als u zich hebt ingeschreven  ontvangt u enkele weken voor aanvang van de cursus de benodigde informatie.

Algemene informatie cursussen voor volwassenen

Alliance Française organiseert cursussen Frans voor echte beginners én gevorderden. Deze cursussen worden gegeven door vakkundige docenten die, rekening houdend met het te volgen niveau, tijdens de lessen zoveel mogelijk Frans spreken. Naast grammatica, lezen, schrijven, luisteren en spreken, wordt veel aandacht besteed aan de cultuur, de geschiedenis, de actualiteit en de Franse samenleving.

Wilt u met name uw spreekvaardigheid verbeteren? Dan is een conversatiecursus de beste keuze. Het volgen van een conversatiecursus is mogelijk na het afronden van niveau A1 en A2. Door middel van een (mondelinge) niveautest kan samen met de docent worden bekeken in welke groep u het best kunt instromen.

Als cursist ontvangt u gratis de Carte Nationale, waarmee u kunt deelnemen aan de activiteiten van alle comités van Alliance Française des Pays-Bas.

Lessen, leslocatielestijden

De lessen starten eind september
De jaarcursussen bestaan uit 24 lessen van 90 minuten.
Tijdens de schoolvakanties (regio Zuid) zijn er geen lessen.
Het lesgeld bedraagt € 265, exclusief lesmateriaal.
Afmelden kan tot uiterlijk 1 week voor aanvang van de cursus. Bij afmelden in uiterlijk de eerste week van de cursus wordt € 15 administratiekosten in rekening gebracht. Daarna is het volledige cursusbedrag verschuldigd.

Onze lessen vinden plaats in het Cultuurhuis, Bovendonk 111, 4707 ZH Roosendaal.


Informatie:

José Notenboom, cursuscoördinatrice
tel. 06 22 62 03 33
cursus.roosendaal@afpb.nl