facebook website linkedin 
Logo-AF_Kennemerland
Collage docenten

Even voorstellen: onze docenten

Zonder onze docenten geen Alliance Française Kennemerland! Deze mooie groep toegewijde en gekwalificeerde mensen zet zich altijd met hart en ziel in voor onze organisatie en cursisten. Lees meer over onze docenten op de website:

Programme Culturel Alliance Française Kennemerland

La Rentrée brengt ons weer terug in het leslokaal en zowel docenten als cursisten zijn daar heel blij mee. Misschien schudden we nog geen handen, we zijn zeker nog voorzichtig, zorgen voor niet te grote groepen en goede ventilatie. Maar... we kunnen met goede moed weer starten, want gezichtsuitdrukkingen en gebaren ondersteunen de gesproken taal, samen talen leren is stimulerend en gewoon heel leuk.

Niet alleen de lessen starten, ook kunnen we de zo gewaardeerde culturele avonden weer organiseren. Voor de Openingsavond kunt u zich al opgeven via de website.

Le Petit Prince - Erik van Muiswinkel

Erik van Muiswinkel - Le Petit Prince - cropped
Verantwoording afbeelding: Schets uit het manuscript van "De kleine prins”, 1942
Dinsdag 5 oktober om 20.30 uur zijn al onze Cursisten en Amis welkom in het per 1 september geopende Theater De Liefde in hartje Haarlem. Daar zal Erik van Muiswinkel u onderhouden over de vertaling die hij maakte van het beroemde verhaal Le Petit Prince. Waarom hij dat deed, terwijl er al vele vertalingen bestaan, zal hij u uitleggen. Erik heeft een grote verzameling van vertalingen van dit verhaal in zijn bezit en volgens hem is het 't meest vertaalde boekje ter wereld. Daar willen we zeker meer van weten!
Introducés zijn van harte welkom, echter niet gratis, de kosten zijn 10 euro. Reservering ook via de website.

Actuele Franse film

In November nodigen we u uit voor een exclusieve inleiding voor Cursisten en Amis voorafgaand aan een actuele Franse film in de Filmschuur te Haarlem. Uiteraard is de inleiding gratis voor Cursisten en Amis.
Filmcamera

Leef als een Parisienne - Renée Koudstaal

Maandag 13 december ontmoeten we elkaar tijdens een inspirerende voordracht van Renée Koudstaal, die zich na een jarenlang verblijf als Nederlandse in Parijs een echte Parisienne voelt. Hou de website in de gaten!
Renée Koudstaal - Leef als een Parisienne
In 2022 volgen nog verschillende culturele evenementen, in onze Nieuwsbrief van begin december hoort u daar meer over. Ook werken we aan een aantal korte cursussen en ateliers op het gebied van actualiteit en literatuur. We gaan ervoor zorgen dat, zoals altijd op de folder staat, de Alliance Française weer het meest Franse plekje in Kennemerland wordt.

Cercle d'Amis Alliance Française Kennemerland

Word ami(e)!

Liefhebbers van de Franse taal en Cultuur zijn van harte welkom bij de Alliance Française Kennemerland.

Alle ingeschreven cursisten maken deel uit van de Cercle d'Amis en ontvangen in de eerste cursusweek hun Carte nationale. Heeft u zich niet ingeschreven voor een cursus maar wilt u wel onze culturele activiteiten bezoeken, Franstaligen en Francofielen ontmoeten, dan is Ami(e) worden van de Alliance Française een goede manier.

Waarom zou u Ami(e) worden?

Via de Nieuwsbrief houden we u op de hoogte van het actuele culturele programma en van Frans georiënteerde activiteiten in de regio.
Voor een contributie van 35 euro ontvangt u als Ami(e) de persoonsgebonden Carte Nationale, waarmee u doorgaans gratis de culturele activiteiten kunt bijwonen zowel bij de eigen Alliance als bij de andere afdelingen, zelfs in het buitenland. Voor bijzondere activiteiten geldt en speciaal tarief.

*Het seizoen loopt van 1 september tot en met 31 augustus.
*Cursisten zijn Ami(e) voor de duur van de cursusseizoen.
*De betaling van de contributie voor Ami(e) kunt u doen via onze online Boutique voor het product Ami(e). Klik hier of op onderstaande knop om naar onze Boutique te gaan.

Voordelen
Met uw Carte Nationale:
  • Kunt u onze culturele activiteiten gratis of tegen gereduceerde prijs bijwonen;
  • Krijgt u een korting op een jaarabonnement op het tijdschrift EN ROUTE: € 27,50 i.p.v. € 30,00. Klik hier voor de website van EN ROUTE;
  • Kunt u door andere Alliances georganiseerde avonden gratis, dan wel tegen gereduceerde prijs bijwonen.
  • Korting in het restaurant van de Alliance Française op de Boulevard Raspail 101 in Parijs.
Carte-nationale-af.jpg

Inschrijven cursusjaar 2021-2022

Het nieuwe cursusjaar start op 21 september 2021. Heeft u zich nog niet ingeschreven voor het aankomende cursusjaar? Dat kan nog steeds! U kunt zich via onze online Boutique direct inschrijven voor het nieuwe cursusjaar. Meer uitleg vindt u in de vorige nieuwsbrief en op de website.

Ook staat het cursusschema inmiddels op de website. Wij adviseren u deze in de week vóór aanvang van het cursusjaar nog eens te raadplegen voor het meest actuele overzicht. In verband met de recente Open Dagen kunnen er nog kleine wijzigingen plaatsvinden in het cursusschema.
Logo-AF_Kennemerland
facebook website linkedin 
MailPoet