Kindercursussen

Kindercursus Frans

Wat is het heerlijk als je kinderen op reis of in de vakantie hun eigen weg weten te vinden in Frankrijk. En wat is het geweldig als het Frans dan geen barrière meer vormt voor contact met andere kinderen, maar er juist toe uitnodigt. Gemak in het leggen van contact, ook in het Frans, welke ouder wil dat nu niet voor zijn kinderen?

De Alliance Française wil kinderen die ervaring bieden en de vakantie voor hen extra aantrekkelijk maken. Ook helpt de Alliance Française kinderen met een kindercursus hun drempelvrees op vakantie te overwinnen. Het belangrijkste doel van deze cursus: kinderen spelenderwijs de Franse taal leren. Ze zingen, knutselen, lezen, doen spelletjes, etc. en dat alles in het Frans! 

LE PETIT TOUR (Voor groep 4 tot en met 6)

De cursus Le Petit Tour bestaat uit tien virtuele etappes in de Tour de France. Iedere etappe leren de kinderen weer nieuwe dingen, afhankelijk van het thema. Door in te haken op de wielerwedstrijd en dus een virtueel rondje Frankrijk te rijden en door de vormgeving sluit ‘Le Petit Tour’ aan bij de leefwereld van de kinderen in groep 4, 5 en 6. De cursus omvat 10 lessen van ieder één uur en het lesgeld bedraagt €75 (+ €10 lesmateriaal).

SALUT! ÇA VA? (Voor groep 7 en 8 en voor kinderen die eerder ‘Le Petit Tour’ hebben gevolgd)

Voor de leerlingen uit de twee laatste groepen van de basisschool gebruiken we de methode Salut! Ça va?. Deze nieuwe methode omvat 10 lessen en per les wordt een thema behandeld dat aansluit bij de belevingswereld van de kinderen. Na het volgen van de cursus kunnen kinderen zich bijvoorbeeld in het Frans voorstellen, kunnen ze in het Frans tellen, kennen ze verschillende Franse dierennamen en kunnen ze in het Frans vertellen over hun hobby’s, de kleding die ze dragen, hoe ze zich verplaatsen en wat ze graag eten. De cursus omvat 10 lessen van ieder één uur en het lesgeld bedraagt €75 (+ €17,50 lesmateriaal). In overleg is de cursus uit te breiden naar 15 lessen.

Gun uw kind een korte cursus Frans, het heeft er vervolgens een leven lang plezier van!

Deze cursussen worden momenteel op basisscholen in en om ’s-Hertogenbosch aangeboden.

Aanmelden en meer informatie: Alliance Française de Bois-le-Duc

Ingrid Scholte-Eijkemans, tel. 06-10780247, e-mail:  kindercursus.boisleduc@afpb.nl