Onze docenten

Anneke van der Burg

Na mijn studie Franse taal- en letterkunde aan de Universiteit Leiden ben ik aanvankelijk in het bedrijfsleven gaan werken, onder andere op de exportafdeling van een oliemaatschappij waar ik verantwoordelijk was voor de Franstalige klanten.
Na de geboorte van mijn twee kinderen wilde ik wat meer vanuit huis gaan werken en ben ik een tolk- en vertaalopleiding gaan doen. In die tijd ben ik ook gestart als docente bij de Alliance Française. Tot mijn grote verbazing bleek ik lesgeven aan volwassenen ongelooflijk leuk en inspirerend te vinden, en dat vind ik na ruim 20 jaar nog steeds!

Ingrid
Scholte

Ik ben beëdigd vertaler Frans, maar geef sinds 11 jaar ook les voor de Alliance Française de Bois-le-Duc. Eerst alleen aan basisschoolleerlingen (groep 4 tot en met groep 8) en later ook aan volwassenen. Ik geniet van de afwisseling in mijn werk: vertalen is een ‘eenzaam’ beroep, waar ik overigens erg van geniet, maar dan is het, na een dag vertalen, ook leuk om ’s middags of ‘s avonds mijn cursisten in een klaslokaal te ontmoeten. Er zijn zoveel verschillen: qua leeftijd, niveau, qua lesopzet, motivatie en leervaardigheden. Ik geniet er iedere keer weer van mijn lessen daarop in te richten.

Nannette Goldsteen

In het bezit van een tweedegraads lesbevoegdheid Frans ben ik rond 1999 een aantal jaren actief geweest bij de Alliance Française. In 2022 ben ik weer met veel plezier bij de AF Bois-le-Duc gestart. Mijn doel is om met elkaar op een inspirerende wijze bezig te zijn met de Franse taal. Niet alleen met een goed gesprek rondom een boek, maar ook met behulp van artikelen, chansons, films of series om onderwerpen te verdiepen.

 

Saleheddien Faiz

Je suis marié et père de trois enfants, une fille (Chaymaa a 17 ans) et deux garçons (Haytham a 14 ans, Fahd a 6 ans).
J’ai fait des études de littérature française et une licence de management et communication.
Entre 2011 et 2015 j’ai fait ma formation de professeur de français.
Vu les liens linguistiques et culturels qui me lient avec la France, travailler pour l’Alliance Française était un rêve qui est en train de se réaliser.
Je ferai de mon mieux pour promouvoir cette belle langue et je compte réaliser ce but en comptant sur votre accompagnement et encouragement.

Amber
Smits

Ik heb de bachelor Nederlandse Taal en Cultuur en Franse Taal en Cultuur afgerond aan de Radboud Universiteit en ben nu klaar met de opleiding tot tweedegraadsdocent Frans, waarvoor ik stage heb gelopen op een middelbare school. Omdat ik in februari ben begonnen aan de eerstegraadsopleiding voor Nederlands, vind ik het heel leuk om nog Frans te kunnen geven aan de groepen A1.1 en A1.2 van de Alliance. Dat is weer eens wat anders dan lesgeven aan pubers!