Onze docenten

Anneke van der Burg

Na mijn studie Franse taal- en letterkunde aan de Universiteit Leiden ben ik aanvankelijk in het bedrijfsleven gaan werken, onder andere op de exportafdeling van een oliemaatschappij waar ik verantwoordelijk was voor de Franstalige klanten.
Na de geboorte van mijn twee kinderen wilde ik wat meer vanuit huis gaan werken en ben ik een tolk- en vertaalopleiding gaan doen. In die tijd ben ik ook gestart als docente bij de Alliance Française. Tot mijn grote verbazing bleek ik lesgeven aan volwassenen ongelooflijk leuk en inspirerend te vinden, en dat vind ik na ruim 20 jaar nog steeds!

Ingrid Scholte

Ik ben beëdigd vertaler Frans, maar geef sinds 11 jaar ook les voor de Alliance Française de Bois-le-Duc. Eerst alleen aan basisschoolleerlingen (groep 4 tot en met groep 8) en later ook aan volwassenen. Ik geniet van de afwisseling in mijn werk: vertalen is een ‘eenzaam’ beroep, waar ik overigens erg van geniet, maar dan is het, na een dag vertalen, ook leuk om ’s middags of ‘s avonds mijn cursisten in een klaslokaal te ontmoeten. Er zijn zoveel verschillen: qua leeftijd, niveau, qua lesopzet, motivatie en leervaardigheden. Ik geniet er iedere keer weer van mijn lessen daarop in te richten.

Nannette Goldsteen

Mijn liefde voor Frankrijk en de Franse taal is begonnen als jeune fille au pair in Parijs. Dat mondde gedurende 15 jaar uit in studies Engels, kunst en een zoektocht naar gezondheidstechnieken om tenslotte te werken als professeur de yoga et Tai chi en tegelijkertijd als docent Engels voor volwassenen. Twintig jaar geleden ben ik teruggekomen naar Nederland waar ik mijn tweedegraads lesbevoegdheid Frans heb gehaald. Een aantal jaren kon je me tegenkomen bij de Alliance Française de Bois-le-Duc als gastvrouw van de soirées françaises en heb ik een paar jaar de cursuscoördinatie gedraaid alsmede de lessen voor kinderen gegeven. Sindsdien werk ik inmiddels al ruim 15 jaar in het voortgezet onderwijs. Dit jaar ben ik weer met veel plezier bij de Alliance Française de Bois-le-Duc gestart. Mijn doel is altijd om met elkaar op een inspirerende wijze bezig te zijn met de Franse taal. Niet alleen met een leerboek, maar ook met artikelen, chansons, films, series en natuurlijk het internet. Daar ligt Frankrijk en de Franse taal toch binnen ons handbereik.

Saleheddien Faiz

Je suis marié et père de trois enfants, une fille (Chaymaa a 17 ans) et deux garçons (Haytham a 14 ans, Fahd a 6 ans).
J’ai fait des études de littérature française et une licence de management et communication.
Entre 2011 et 2015 j’ai fait ma formation de professeur de français.
Vu les liens linguistiques et culturels qui me lient avec la France, travailler pour l’Alliance Française était un rêve qui est en train de se réaliser.
Je ferai de mon mieux pour promouvoir cette belle langue et je compte réaliser ce but en comptant sur votre accompagnement et encouragement.