AF_Cartouche_Logo-Nijmegen_CMJN

1896-2021

DSC_1483LR-2 versmald
Aan alle leden, cursisten, docenten en andere belangstellenden,

De bladeren verlaten de bomen, de winterjassen worden tevoorschijn gehaald en het haardvuur wordt weer opgepord. Het is weer tijd om ’s avonds lekker op de bank een boek te lezen. Misschien wel een Frans boek! Geen idee welk boek? Kom dan op 30 november naar Dekker van de Vegt. Daar zal Pierre-Pascal Bruneau een presentatie geven over een aantal nieuwe Franse romans. Na afloop is het mogelijk om de boeken aan te schaffen. Graag even aanmelden van te voren (zie hieronder)
Verder durven we al weer een beetje vooruit te kijken en is het programma voor de reis naar Parijs op 25-26-27 maart bekend. Een lang weekend vol gezelligheid, wandelingen, tentoonstellingen, architectuur, street-art, van Gogh…… Bekijk het uitgebreide programma en lijkt het je wat, schrijf je dan in vóór 10 december 2021.Met hartelijke groet,

Namens het bestuur,
Marlene Hoogeveen, secretaris
nijmegen@afpb.nl

CULTUUR: Literatuur

le temps retrouvé
Pierre-Pascal Bruneau

(Le Temps Retrouvé, Amsterdam)

presenteert een keuze uit de nieuwste Franse boeken.

Lezing

dinsdag 30 november
19.30 uur

Dekker vd Vegt, Nijmegen
Toegang gratis. Aanmelden en coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht
Lezing in het Frans

Parijs, 25-26-27 maart 2021

Wandeling in Clichy-la-Garenne - A la recherche du street-art parisien - Actuele tentoonstelling - Wandeling in het 16e arrondissement - Recente architectuurprojecten - Musée National de Céramique in Sèvres - Dans les îles de Paris - Musée Albert Kahn - Mosquée – Eglise Ste Etienne du Mont - Panthéon - La Samaritaine - Auvers-sur-Oise - Villa Cavrois

Deventer-reis-Parijs.jpg
AF_Cartouche_Logo-Arnhem_CMJN
patisserie francaise

La pâtisserie française

Violaine Fournier

woensdag 10 november
19.45 uur

Vredebergkerk, Toulon van der Koogweg 3, Oosterbeek
zaal 4 (ingang achter het gebouw)
Geschiedenis en ontwikkeling; vernieuwde recepten; creativiteit en techniek tot kunst verheven.
Redelijk makkelijk Frans en veel beelden. De AF biedt u een kleine attentie aan bij de koffie.
Toegang gratis. Aanmelden arnhem@afpb.nl en coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht
Lezing in het Frans

Berichten van derden

GelderlandZuid_logo-lang_RGB_klein
Hugo Lindenberg - Un jour ce sera vide

Een tienjarig jongetje uit een door trauma's getroffen Joodse familie ervaart tijdens een strandvakantie verschillende kanten van zijn nieuwe vriendschap met een leeftijdsgenootje.

Genomineerd voor de Prix Libraires en Seine 2021..
un jour ce sera vide

Filmfestival "Tapis rouge"

tapis rouge
TAPIS ROUGE Frans FilmFestival is het enige festival, in Nederland, dat uitsluitend gewijd is aan de Franstalige film. Met een programma van 20 films, premières en een aantal exclusieve vertoningen, is TAPIS ROUGE het belangrijkste Franse culturele evenement in Nederland. TAPIS ROUGE Frans FilmFestival presenteert het beste van de Franse cinema aan Nederlandse filmliefhebbers en alle Francofielen.
Tijdens verschillende speciale avonden zijn regisseurs, acteurs en auteurs aanwezig om vragen van journalisten en het publiek te beantwoorden. TAPIS ROUGE is ook de prijs voor de beste verfilming van een Franstalig boek. De jury, die wordt voorgezeten door Pierre Assouline van de Académie Goncourt, bestaat uit persoonlijkheden uit de wereld van film en literatuur uit Nederland en Frankrijk.

11-16 november 2021, in meerdere bioscopen

Nimegue Accueil logo-big-0119
Nimègue Accueil is een in 2007 opgerichte stichting. De stichting stelt zich ten doel Fransen, Franstaligen, en francofielen, woonachtig in het oosten van Nederland, met elkaar in contact te brengen.
Nimègue Accueil realiseert haar doelstellingen door het regelmatig organiseren van activiteiten voor Franstaligen: samenkomst in een café, dineren in een restaurant, wandeltochten, excursies, enz.
Ook leden en cursisten van de Alliance Française zijn welkom!

Agenda Nimègue Accueil
facebook 
MailPoet