Omschrijving van de cursussen

In de cursussen van de Alliance Française wordt vanaf het begin veel aandacht besteed aan de spreekvaardigheid. Natuurlijk komen de andere vaardigheden ook aan bod. De cursussen zijn erop gericht u zo snel en doeltreffend mogelijk vertrouwd te maken met het moderne Frans.

Voor een goed resultaat is het van belang ook thuis regelmatig te oefenen. Tijdens de lessen worden hiervoor aanwijzingen gegeven.

Frans niveau I
Deze cursus is bedoeld voor de echte beginners, dus voor mensen die nog nooit Frans hebben geleerd.

Frans niveau II
Voor de cursisten uit het eerste jaar en voor mensen met circa twee jaar Frans op school.

Frans VIII
Een cursus waarin met een lesboek gewerkt wordt met veel aandacht voor spreekvaardigheid.

Spoedcursus
De spoedcursus is bestemd voor beginners die de taal heel snel willen leren en voor mensen die hun kennis van de Franse taal snel willen opfrissen.

Conversatie
In deze cursus ligt de nadruk op spreekvaardigheid. Er wordt aan de hand van allerlei onderwerpen in het Frans gesproken. De voertaal tijdens de lessen is Frans. U hebt dus al wel een zekere taalvaardigheid in het Frans.

Zakelijk Frans
Deze cursus is voor mensen die het Frans voor hun werk nodig hebben.

Vakantiefrans
De vakantiecursus begint in januari 2020. In 9 lessen van anderhalf uur krijgt u een goede voorbereiding op uw verblijf in Frankrijk. Allerlei situaties worden geoefend: de weg vragen, reserveren van een hotel, bezoek aan een arts, enz.