Frantastique AFU

BULLETIN no. 9

mei 2022

Wie van u gaat de uitdaging aan om haar/zijn kwaliteiten in te zetten voor een bepaalde periode ten behoeve van onze Alliance? Wilt u reageren op onze vacatures op de site voor een penningmeester, secretaris en webmaster? Wij hebben u echt nodig! Klik hier:

Mardi 10 mai - 20h - Les exercices de style - R. Queneau (F)

Facebook français
Le mardi 10 mai, nous vous proposons d’assister à la pièce « Les exercices de style » de Raymond Queneau, jouée par les 7 comédiens de la troupe Saint-Lazare (Université de Leyde).
L’histoire est très simple : un jeune homme, coiffé d’un chapeau avec un ruban, monte dans l’autobus et se fait marcher sur les pieds. Tout en protestant, il finit par s’asseoir. Plus tard, on le retrouve devant la Gare Saint-Lazare où un camarade lui conseille de remonter un bouton de son pardessus. A partir de cette scène, venez découvrir 99 variantes chantées et dansées !
Mise en scène : Margie Monfils. Avec Sofie Dewulf, Fieke Schouten, Sanne Bakelaar, Roel Kluiver, Rob de Vries, Marcel Beentjes en Sjef Houppermans.

Lieu : Institut Cervantès, Domplein 3, Utrecht.
Ouverture des portes à 19h30 et début de la pièce à 20h.
Prix : gratuit pour les membres qui doivent s'inscrire auprès de sophie.utrecht@afpb.nl et 10 euros pour les non-membres qui doivent acheter leur place ici :

Vendredi 3 juin - 20h - concert de Benjamin Piat (F)

PIAT-affiche
Niet te missen: het concert van Benjamin Piat! Franse singer-songwriter die op vrijdag 3 juni in Utrecht (theater Kikker) zijn vierde album aan u komt voorstellen. Gaat u mee op reis door Latijns-Amerika?
Plaats en tijd: Theater Kikker, Ganzenmarkt 14, Utrecht om 20.00 uur.
Prijs: gratis voor leden (die zich dienen in te schrijven bij sophie.utrecht@afpb.nl) en 10 euro voor niet-leden. Zij kunnen een kaartje kopen via de rode knop hieronder:

Ne manquez pas le concert de Benjamin Piat le 3 juin ! Benjamin Piat est un auteur, compositeur et interprète traçant sa route entre pop et chanson française. A l'occasion de la sortie de son 4ème album, Eldorado, il vient se produire en juin dans 7 Alliances françaises des Pays-Bas et il fera escale à Utrecht le vendredi 3 juin. Écrites après sa tournée en Amérique Latine, ses dernières chansons vous donneront des envies de voyage !
Lieu et horaire : Théâtre Kikker, Ganzenmarkt 14, Utrecht à 20h.
Prix : gratuit pour les membres qui doivent s'inscrire auprès de sophie.utrecht@afbp.nl et 10 euros pour les non-membres qui doivent acheter leur place ici :

Mededelingen van het cursuscentrum

agenda-2295709_1920
Beste allemaal,
We zijn in mei en de zomervakantie komt eraan. Om je goed voor te bereiden op een bezoek aan Frankrijk, starten er vanaf 9 mei nieuwe opfriscursussen. Face-to-face of online, deze conversatie- en Franse cursussen op verschillende niveaus, die 6 weken duren, zullen je kennis van het Frans opfrissen en verdiepen. Vind de lijst met cursussen hier en klik op de cursus om je in te schrijven:
Ben je van plan te gaan werken in Frankrijk of in een Franstalig land? De cursus “Zoek een baan in Frankrijk” zal je interesseren. Deze cursus start op zaterdag 14 mei voor een duur van 5 weken. Kom en ontdek de tips en adviezen en oefen er mee. Om je aan te melden:
En als je de voorkeur geeft aan een privécursus, dat is eenvoudig te organiseren, maatwerk voor jou, zeer effectief en passend in jouw agenda ... dan vind je hier alle informatie:
Neem gerust contact met ons op via cursus.utrecht@afpb.nl. We geven je alle informatie die je nodig hebt.
A très bientôt, het cursuscentrum
Naamloos

Mededelingen van het bestuur

Chers toutes, chers tous,
Wat hebben we samen een geslaagde Paasmatinée gevierd op zondag 10 april! Het was een intieme bijeenkomst met een geslaagd optreden van Les Bonbons de Babette en een gezellig samenzijn tijdens de apéritif in de Lutherse Kerk. Dank voor uw komst en dank aan de Culturele Commissie voor deze organisatie.
Op 12 april heeft er een interessante bijeenkomst plaats gevonden in Tivolivredenburg tussen de AFU (voorzitter, directeur), het Institut français en de directie van Tivolivredenburg om te kijken of er mogelijkheden tot samenwerking zijn in het kader van conférences en debatten aldaar.
Op 14 april waren de directies en voorzitters van de AF’s Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, de voorzitter van de AFPB, de coördinator van het netwerk en vertegenwoordigers van het Institut français uitgenodigd voor een lunch met de Franse Ambassadeur, de heer Luis Vassy, in de Résidence in Den Haag. De vier aanwezige Alliances hebben hun prioriteiten aangegeven. Zo ook de AFU die het contact met het publiek na de Covid wil herstellen waaronder het werven van meer cursisten, meer jongeren trekken met onze nieuwe projecten zoals het partnerschap met de internationale school in Utrecht en Dalf voor de middelbaar scholieren van de USG. We moeten creatief zijn in het vinden van nieuwe uitdagingen en oplossingen om de Franse taal en cultuur te blijven verspreiden.
Wij wachten nog op uw reactie op onze herhaalde oproep om uw kwaliteiten in te zetten voor de functie van penningmeester, secretaris en webmaster. Voel u uitgedaagd om mee te werken aan een bruisende AFU waarin we cursussen geven, culturele activiteiten en reizen organiseren, zoals onze a.s. voorjaarsreis op 24 mei naar Fontainebleau et ses peintres. Wij hebben echt uw medewerking nodig om deze activiteiten te kunnen blijven ontplooien! Zie vacatures!
Namens het bestuur wens ik u allen een zonnige meivakantie.
Bien cordialement, met een vriendelijke groet,
Jetty Sanders-Pouwels, voorzitter

Rétrospective - Les bonbons de Babette

babette
Het traditionele Matinée de Noël werd na twee jaar een Matinée de Pâques, Frazz werd op het laatste moment Les Bonbons de Babette, maar: we kijken terug op een zeer geslaagd concert van Les Bonbons de Babette op 10 april jl.. Wat zong zij goed, wat speelde hij goed, wat was de bûche als vanouds, en wat was het weer fijn om elkaar in het echt te zien en bij te praten!
La traditionnelle Matinée de Noël s'est transformée en Matinée de Pâques et le groupe Frazz a été remplacé par Les Bonbons de Babette à la dernière minute...mais quelle joie de se retrouver en présentiel, de déguster la bûche qui était toujours aussi bonne et de profiter d'un concert très réussi des Bonbons de Babette ! On gardera un excellent souvenir de cette fête du 10 avril.
facebook instagram website youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet