Frantastique AFU

BULLETIN no. 10

juni 2022

Het laatste bulletin van dit academisch jaar alweer! Scroll snel naar beneden, we hebben nog van alles voor u op het programma staan:

Vendredi 3 juin - 20h - concert de Benjamin Piat (F)

piat-carre.png
Benjamin Piat est un auteur, compositeur et interprète traçant sa route entre pop et chanson française. A l’occasion de la sortie de son 4ème album, Eldorado, il vient se produire en juin dans 7 Alliances françaises des Pays-Bas et il fera escale à Utrecht le vendredi 3 juin.
Lieu : Théâtre Kikker, Ganzenmarkt 14, Utrecht à 20h.
Prix : - gratuit pour les membres, il faut juste s'inscrire auprès de sophie.utrecht@afpb.nl
- 10 euros pour les non-membres. Pour acheter une place :

Benjamin Piat is een auteur, componist en performer die zijn pad zoekt tussen pop en Franse chansons. Ter gelegenheid van de release van zijn 4e album Eldorado komt hij in juni optreden in 7 Alliances Françaises in Nederland en stopt hij op vrijdag 3 juni in Utrecht.
Waar: Theater Kikker – Ganzenmarkt 14 Utrecht om 20.00 uur.
Prijs: – Gratis voor leden, inschrijven bij: sophie.utrecht@afpb.nl
– 10 euro voor niet-leden. Koop uw ticket in dat geval via onderstaande knop:

Jeudi 16 juin - 20h30 - conférence Oh! : Paul Gauguin (F)

Oh!_FB juin_Plan de travail 1[113003]
Jeudi 16 juin à 20h30, conférence gratuite en ligne sur Paul Gauguin, organisée dans le cadre du cycle de conférences Oh ! en partenariat avec les Alliances françaises du Portugal, d'Espagne, de Pologne, de Belgique, des Pays-Bas ainsi que l'accueil de la Haye.
Peintre postimpressionniste français, chef de file de l’École de Pont-Aven et inspirateur des Nabis, il est considéré comme l’un des peintres français majeurs du 19e siècle, et l’un des plus importants précurseurs de l’art moderne avec Klimt, Cézanne, Munch, Seurat et van Gogh. Pour s'inscrire :

Donderdag 23 juni - 19.00 uur - Soirée de Clôture (NL/F)

cloture 22
Om het schooljaar 2021/2022 af te sluiten, organiseren wij een culturele slotavond!
Je bent van harte uitgenodigd op donderdag 23 juni. Je bent vanaf 19.00 uur welkom in de prachtige theaterzaal van het Stedelijk Gymnasium (Ina Boudier Bakkerlaan 7, Utrecht). Om 19.30 uur begint een concert met het Britta Maria-koor.
Na dit concert is er een borrel en wij hopen je dan te spreken. Deze avond is gratis en alle AFU-leden en cursisten zijn welkom. Het helpt ons als je je aanmeldt bij lionne.utrecht@afpb.nl en zegt "ja, ik kom". Kom op tijd !

Pour clôturer cette année scolaire 2021/2022, vous êtes chaleureusement invité à notre soirée le jeudi 23 juin. A partir de 19h00, nous vous accueillerons dans la très belle salle de théâtre du Stedelijk Gymnasium (Ina Boudier Bakkerlaan 7, Utrecht). Un concert en compagnie de la chorale de Britta Maria commencera à 19h30.
Après le concert, un apéritif sera servi et nous espérons pouvoir vous rencontrer et parler avec vous. Cette soirée est gratuite et tous les membres et les élèves de l’AFU sont les bienvenus. Pour notre organisation, cela nous aidera si vous vous inscrivez auprès de Lionne lionne.utrecht@afpb.nl et dites "oui, je viens". Soyez à l’heure !

Mededelingen van het cursuscentrum

agenda-2295709_1920
Chers tous, beste allemaal,

Het schooljaar 21/22 loopt op zijn einde, er zijn nog een paar weken voor de zomervakantie.
Voor degenen die de cursussen van mei hebben gemist, bieden we deze zomer intensieve online cursussen aan:
  • Niveau A1/A2 : 2 uren per les, 2 avonden per week, van 4 tot 27 juli.
  • Niveau B1/B2 : 2 uren per les, 2 avonden per week, van 5 tot 28 juli.
De linkjes om je in te schrijven:
En als je de voorkeur geeft aan een privécursus, maatwerk voor jou en passend op je agenda, dan vind je hier alle informatie:
Deze cursussen zijn makkelijk te volgen en zullen je kennis van het Frans opfrissen en verdiepen. Als zo'n cursus niet bij je past, zou je dan dit formulier willen invullen? We willen jullie behoeften en wensen beter te begrijpen, we kunnen dan iets anders organiseren! De link is:
Neem gerust contact met ons op cursus.utrecht@afpb.nl. We geven je alle informatie die je nodig hebt.

A très bientôt, tot ziens,
het cursuscentrum

Mededelingen van het bestuur

Chers tous et toutes,

Alweer het laatste bulletin voorafgaand aan de vakantie. De tijd vliegt hetgeen betekent dat er van alles gebeurt bij de AFU.
Geweldig dat de Exercices de style van Raymond Queneau zo’n succes zijn geweest!
Chapeau Culturele Commissie!
Naar aanleiding van onze brief aan u om uw kwaliteiten in te zetten als penningmeester of webmaster (en al eerder als secretaris) hebben zich twee enthousiaste dames gemeld. Marrit Verveld Suijkerbuijck is kandidaat voor het secretariaat en wordt alvast ingewerkt. Met een tweede dame bekijken wij waar zij binnen de AFU het best tot haar recht komt gezien haar affiniteit met de Franse taal en cultuur.
Maar…..waar blijft een enthousiaste gegadigde voor het penningmeesterschap?
Dit is echt dringend! Er heeft zich een kandidaat voorzitter gemeld onder voorwaarde dat er dan ook een penningmeester moet zijn. Het wordt des te urgenter omdat Eleonore Riksen - naast haar taak voor de financiële administratie en de boekhouding - te zwaar belast is omdat zij ook penningmeesterstaken vervult.
Wij kunnen ons niet voorstellen, dat er niet een gekwalificeerd iemand is binnen de AFU, die deze niet veeleisende taak op zich wil nemen. Het is nu dus echt aan u. Zonder penningmeester en voorzitter bij de ALV van november komt het voortbestaan van de AFU in gevaar!
Voor informatie over de functie van penningmeester en ook die van webmaster zie onze website bij vacatures.
Helaas moeten wij afscheid nemen van Patricia Bedouet, coördinatrice des cours, die om persoonlijke redenen stopt. Dank voor je inzet en samenwerking binnen de AFU Patricia!
We wensen je veel succes bij je verdere carrière.
Het bestuur hoopt u van harte te ontmoeten bij het concert van Benjamin Piat op 3 juni en natuurlijk op onze slotavond 23 juni.
We wensen u allen een zonnige vakantie / on vous souhaite d’excellentes vacances !

Met een hartelijke groet / bien cordialement,
namens het bestuur / au nom du conseil,

Jetty Sanders-Pouwels,
voorzitter

1-3 juli - Frans chanson festival - Britta Maria

britta
1 juli 20.15 uur: Roode Bioscoop Le Cinéma Rouge chante, meezingen met de mooiste Franse chansons onder leiding van zangeres Britta Maria en pianist/zanger Maurits Fondse.
2 juli 20.15 uur: Roode Bioscoop Aznavour mon Amour met Britta Maria, Maurits Fondse piano/zang, Oleg Fateev accordeon en Simone Sou percussie/drums.
3 juli 16.00 uur: Philippe Elan en Gregor Bak.

Rétrospective - Exercices de style van Raymond Queneau

queneau
Saint-Lazare was weer erg goed en geestig met Exercices de Style van Raymond Queneau. Een zestigtal bezoekers in de lokalen van Cervantes waaronder ook leerlingen van verschillende scholen uit de omgeving. Inspirerend!
facebook instagram website youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet