AF_Cartouche_Logo-Utrecht_CMJN

BULLETIN no. 9

juni 2021

Voor u verder leest, wilt u misschien komend academisch jaar per maand een paar uurtjes met ons meedenken over nieuwe programmapunten voor de Culturele poot van de AFU? Door verhuizing en werk gaan we twee commissieleden moeten missen. Contacteert u ons via culture.utrecht@afpb.nl? Wij kijken zeker uit naar weer nieuwe ideeën, dat houdt de Alliance fris en actief!

Avant de poursuivre votre lecture, peut-être souhaiteriez-vous passer l'année prochaine quelques heures par mois avec nous pour réfléchir à de nouveaux points de programme pour le volet culturel de l'AFU ? En raison de déménagements et du travail, nous devrons nous passer de deux membres du comité. Veuillez nous contacter via culture.utrecht@afpb.nl. Nous attendons avec impatience les nouvelles idées, cela permet à l'Alliance de rester fraîche et active !

Rétrospective - Concert fête de la musique (F)

tess et les moutons[71856]
In Frankrijk, Wallonië en Brussel wordt het begin van de zomer gevierd met het Fête de la Musique. Overal vinden in zalen en in de openlucht, en online, concerten door professionele en amateurartiesten plaats. En hoe leuk was het om dit feest samen met hen te vieren, wat dan een van de voordelen is van online bijeenkomsten. Wij hopen dat u er ook van genoten heeft, hoewel we natuurlijk weten dat u, en wij, heel erg snakken naar de eerste feitelijke bijeenkomsten!

Mededelingen van het cursuscentrum

Chers élèves,

Cette saison 2020-2021 touche à sa fin et toute l'équipe de l'AFU vous remercie pour votre confiance au cours de cette année qui a été très particulière.

La reprise des cours aura lieu le lundi 20 septembre 2021 avec la possibilité de revenir en présentiel ou de rester en ligne pour les cours de langue. Nous travaillons actuellement sur l'élargissement de notre offre de cours autour de thématiques spécifiques (travail, restauration, etc..) ainsi que sur de nouveaux ateliers (notamment du théâtre). Notre programme sera publié sur notre site internet au cours du mois de juillet et nous espérons qu'il vous plaira!

Seriez-vous intéressé(e) par des cours intensifs de français en ligne pendant le mois de juillet 2021? Si oui, vous pouvez vous inscrire sur ce lien :
Est-ce que vous aimeriez que l'AFU propose des cours ou des activités pour les enfants à partir de la rentrée 2021? Faites-nous part de vos envies à l'adresse suivante : direction.utrecht@afpb.nl.
Nous vous souhaitons un très bel été et nous avons hâte de vous retrouver en septembre!
Beste studenten,

Het seizoen 2020-2021 loopt ten einde en het hele AFU-team wil u bedanken voor uw vertrouwen tijdens dit zeer bijzondere jaar.

De lessen worden hervat op maandag 20 september 2021, met de mogelijkheid om terug te keren naar face-to-face lessen of online te blijven voor taallessen. Momenteel werken we aan de uitbreiding van ons cursusaanbod rond specifieke thema's (werk, catering, enz...) en nieuwe workshops (o.a. theater). Ons programma zal in juli op onze website worden gepubliceerd en wij hopen dat u ervan zult genieten!

Zou u geïnteresseerd zijn in intensieve online cursussen Frans in juli 2021? Zo ja, dan kunt u zich via deze link inschrijven:

Wilt u dat AFU cursussen of activiteiten aanbiedt voor kinderen die in september 2021 beginnen? Laat ons weten wat u graag zou willen zien: direction.utrecht@afpb.nl.
Wij wensen u een fijne zomer en zien u graag in september!

Mededelingen van het bestuur

Chers tous, chères toutes,
We naderen het einde van een bizar jaar waarin we elkaar helaas niet echt hebben kunnen ontmoeten.
Op 1 juni is Cécile Brosset als directrice van de AFU begonnen. Van harte welkom Cécile! We bevinden ons in een transitieperiode; nieuwe mensen, nieuwe ideeën, en een gewijzigde structuur. Dat is voor iedereen wennen maar er wordt hard en enthousiast gewerkt aan een mooi seizoen 2021/2022. Het begin van een spannende uitdaging voor de AFU.
Wij zijn blij, dat naast Paul Vriend, de beoogde nieuwe penningmeester, zich Eleonore Riksen heeft aangemeld, die hem gaat assisteren. Zij hebben de taken verdeeld en zijn al druk aan het werk om de taak van Paul Hamburger over te nemen. Een ideale situatie, van harte welkom Eleonore.
De vreugde van het bestuur zou compleet zijn als zich nu ook een algemeen bestuurslid zou aanmelden. Het bestuur bestaat dan uit vijf personen. Wij zoeken iemand die affiniteit heeft met cultuur en een link vormt naar de culturele commissie ter ondersteuning van de activiteiten. Inlichtingen bij de voorzitter: pres.utrecht@afpb.nl
Onze reis naar Chartres in oktober is zeer populair want is volgeboekt!
Onze dank gaat uit naar eenieder die eraan meegewerkt heeft om de cursussen en activiteiten te laten doorgaan. Dank ook aan onze cursisten en leden, die met begrip voor de situatie, onze lessen en conférences en ligne zijn blijven volgen. Chapeau! We hebben niet stil gestaan, iedereen heeft hard gewerkt en zich geschoold tijdens de digitale Corona-periode. Deze ervaringen zullen zeker bijdragen aan de verdere ontwikkelingen binnen de AFU.
Wij wensen u allen een heerlijke, ontspannen vakantie en hopen u aan het begin van het volgende seizoen en présentiel te ontmoeten.
Met een hartelijke groet / bien cordialement,
namens het bestuur,
Jetty Sanders-Pouwels,
voorzitter

10 juillet 2021 à 17h15 - Hanna Marti

Bisclarvet

Hanna Marti
Marie de France is de eerste bekende Franse dichter(es). Hoewel afkomstig uit de regio rond Parijs (Ile de France), werkte ze aan het Engelse hof. Tijdens het concert vertolkt Hanna Marti het verhaal van de Bretonse baron Bisclarvet die getrouwd is met een beeldschone vrouw. Als zij ontdekt dat hij een weerwolf is, wijst zij hem af, berooft hem van zijn kleren, waardoor hij in zijn gedaante als wolf blijft, en schenkt haar liefde aan een ander…
Hanna Martí vertolkt het intrigerende verhaal in Franse trouvére liederen en Bretonse ‘Lais’, en begeleidt zich zelf daarbij op een Celtic Harp: Bisclavret – Die Geschichte vom Werwolf - YouTube
Hanna Marti is afkomstig uit Zwitserland (Basel) en richt zich op het reconstrueren, het opnieuw componeren van middeleeuwse zang, en doet dit in verschillende talen variërend van Frans, Engels, Iers tot IJslands.

Het concert duurt 75 minuten.
Toegangskaartje € 20,00. S.v.p. vooraf reserveren.
Locatie: Singelkerk, Wittevrouwensingel 28, Utrecht.
Korting Alliance Française Utrecht. Voeg toe: ALLIANCU
scan
Daarnaast is er voor amateurzangers de mogelijkheid om deel te nemen aan een workshop, waar een aantal liederen worden ingestudeerd. Deze kunnen tijdens het concert, samen met Hanna worden uitgevoerd. Kosten: € 65,-. Tijd/plaats: 10 juli 12.30 - 17.30 uur in de kerk. Aanmelden via:

Franse films nu in de bioscoop (mais oui!)

Klik op de foto's voor meer informatie

Petite-Fille

Petite fille

De 7-jarige Sasha droomt ervan een meisje te mogen zijn. Haar familie staat haar bij, op school moet ze echter jongenskleren dragen.
Lourdes

Lourdes

Lourdes is een plek waar dagelijks duizenden pelgrims uit de hele wereld samenkomen in de hoop op een wonder.
Tu-Me-Manques

Tu me manques

Als de conservatieve Jorge dieper in het leven van zijn overleden zoon Gabriel duikt, komen er onverwachte vondsten bovendrijven.
Tv5Vanavond
DNA

DNA

Neige, gescheiden moeder van drie kinderen, bezoekt regelmatig Emir, haar Algerijnse grootvader die nu in een bejaardentehuis woont.
Mandibules

Mandibules

Jean-Gab en Manu vinden in de kofferbak van hun auto een gigantische vlieg.
facebook instagram website youtube 
MailPoet