Franse films

Graag brengen we je op de hoogte van de films die er vertoont worden in Zutphen en de regio. 
Onder het aanbod van Luxor Theater vindt je het andere theaters in de omgeving. Door op de afbeelding te klikken, ga je naar de website.

Filmaanbod Luxor Theater

Petite Fille

Sébastien Lifshitz,
Frankrijk 2020,
85 minuten (documentaire)


Voorstellingen:

Vrijdag 18 juni 15.00 uur
Zondag 20 juni 20.00 uur
Maandag 21 juni 20.00 uur
Donderdag 24 juni 15.15 uur
Vrijdag 25 juni 18.45 uur
Zaterdag 26 juni 21.15 uur
Maandag 28 juni 15.15 uur

De zevenjarige Sasha droomt ervan een meisje te mogen zijn, al zolang ze zich kan herinneren. Haar familie staat haar zonder aarzelen bij. Op school moet ze echter jongenskleren dragen en wordt ze anders behandeld dan haar klasgenoten.
Voor Sasha is het soms moeilijk te begrijpen waarom ze niet simpelweg kan zijn wie ze is en kan dragen wat ze wil.

Petite Fille toont zowel de strijd van een gezin tegen hun vijandige omgeving als hun dagelijkse beslommeringen. In warm gefilmde scènes zien we Sasha spelen, op balletles en tijdens haar therapiesessies. Close-ups van Sasha en beelden van haar hechte gezin geven de film een zachte intimiteit.
Met veel zorg schetst regisseur Sébastien Lifshitz een ontroerend portret. In Petite Fille geeft hij een kijk in het leven van een familie die vecht voor het geluk van hun dochter in een samenleving die vasthoudt aan traditionele ideeën over gender.

DNA

Maïwenn,
Frankrijk 2020,
90 minuten


Voorstellingen:

Donderdag 24 juni 20.00 uur
Vrijdag 25 juni 15.00 uur
Zondag 27 juni 15.00 uur
Dinsdag 29 juni 20.00 uur

Neige, gescheiden moeder van drie kinderen, bezoekt regelmatig Emir, haar Algerijnse grootvader die nu in een bejaardentehuis woont. Emir heeft haar als kind opgevoed en beschermd tegen haar moeilijke thuissituatie. De dood van haar grootvader leidt tot grote familieruzies en een diepe identiteitscrisis bij Neige. Gelukkig kan ze rekenen op de steun en humor van haar ex François en is ze meer dan ooit vastberaden om haar DNA beter te leren kennen. 

DNA is een film van en met Maïwenn. In 2011 sleepte ze in Cannes de Prix du jury in de wacht voor haar film Polisse.

Le milieu de ‘l horizon

Delphine Lehericey,
Frankrijk 2019,
90 mininuten


Voorstellingen:

Donderdag 24 juni 15.00 uur
Zaterdag 26 juni 18.30 uur
Woensdag 30 juni 15.00 uur

In de zomer van 1976 heeft het platteland in een niet nader genoemde Franstalige regio te lijden onder extreme hitte en droogte. Voor de dertienjarige Gus is dit een leven veranderende periode.
Terwijl zijn moeder het gezin verlaat voor een andere vrouw, komt Gus meer en meer in opstand tegen het werk dat hij moet doen op de boerderij. Terwijl de een ten prooi valt aan het noodlot, neemt de ander zijn of haar lot in eigen hand. Zal de regen verlossing brengen?

Intens, broeierig coming-of-age-drama, gebaseerd op de gelijknamige roman van de Zwitserse schrijver Roland Buti uit 2013.

Deze film maakt kans op de Prix TV5MONDE

Un divan à Tunis

Manele Labidi Labbé,
Frankrijk 2019,
88 minuten

Voorstellingen:

Vrijdag 25 juni 21.00 uur
Zaterdag 26 juni 15.00 uur
Maandag 28 juni 20.00 uur

Na 10 jaar in Parijs te hebben gewoond, keert de 35-jarige Selma terug naar haar geboorteland Tunesië. Ze is vastbesloten een psychologiepraktijk te openen, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Want waar vind je patiënten op een plek waar niemand gewend is gevoelens te delen?
De complicaties nemen alleen maar toe als ze in een bureaucratisch circus terecht komt om haar papieren in orde te krijgen. Tussen de bizarre gesprekken met een reeks kleurrijke patiënten door, heeft Selma zo haar eigen problemen op te lossen terwijl ze probeert een thuis voor zichzelf op te bouwen en aansluiting te vinden bij de mensen in haar omgeving.

Un Divan à Tunis is een scherpe komedie over thuiskomen, gevoelens en taboes doorbreken.

Andere aanbieders in de regio