Franse taal en cultuur

Aan alle goede dingen komt een eind

Na vele jaren de Franse taal en cultuur gepromoot te hebben, moeten we er  helaas een punt achter zetten. Veel van de informatie op deze site is dus niet meer relevant.

Bienvenue - Welkom

De Alliance Française de Flandre Zélandaise is een vereniging die als doel heeft het bevorderen van de belangstelling voor en de kennis van de Franse taal en cultuur. Wilt u ook meer weten over Franse cultuur, geschiedenis en actualiteit, dan vormen de culturele avonden een aangename aanvulling op de lessen. Wij organiseren lezingen, film- en muziekavonden. 

Als stad van de Vliegende Hollander hebben we vanuit Terneuzen een geweldige voorrecht om redelijk dicht bij Frankrijk te zijn (Lille ligt op maar een uur en een kwartier rijden). Hiervan maken we regelmatig gebruik door excursies te organiseren

 

Wat kunt u bij ons verwachten?

Cursussen Frans

In Zeeuws Vlaanderen organiseren we taalcursussen op veel niveaus en voor verschillende doelgroepen: groepslessen, privélessen, maar ook “à la carte”, bijvoorbeeld voor bedrijven. Ook wordt er op diverse basisscholen les gegeven aan leerlingen van groep 8 als voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Cultureel programma

Naast en ter aanvulling van het Franstalige onderwijs biedt onze afdeling tal van culturele activiteiten met lezingen, zang, theater, reizen naar Frankrijk, kunst, cultuur en culinaire verrassingen.

Onze partners