Geachte leden, cursisten en overige lezers,

De Alliance Française de Walcheren organiseert donderdagavond 23 mei, in nauwe samenwerking met Cinema Middelburg, een exclusieve Soirée Cinéma, met in de pauze en na afloop van de film heerlijke hapjes.

Deze avond is, naast leden en cursisten van de Alliance Française, voor een ieder toegankelijk.

Om 19.30 uur start de film L'Abbé Pierre, halverwege is er een korte pauze. In deze pauze en na afloop van de film zullen de horecamedewerkers van Cinema Middelburg ons trakteren op wat heerlijke hapjes. Deze hapjes zullen worden gesponsord door de Alliance Française de Walcheren.

Uiteraard zal een heerlijke Franse wijn ook niet ontbreken. Het spreekt voor zich dat de genuttigde consumpties voor eigen rekening komen. U hoeft zich voor deze avond niet aan te melden. Wel dient u uiteraard zelf de filmtickets te kopen, rechtstreeks - en dus zonder tussenkomst van de Alliance Française - via de website van Cinema Middelburg. Deze tickets koopt u hier.

Synopsis:

L'Abbe Pierre is een Franse biopic over het buitengewone leven van Henri Grouès, beter bekend als Abbé Pierre en oprichter van de Emmausbeweging. De priester, uitgegroeid tot nationale volksheld in Frankrijk, wijdde zijn leven volledig aan de strijd tegen armoede en dakloosheid.
Henri Grouès wordt geboren in een rijk gezin, maar besluit op zijn 18e om zijn hele erfdeel te verdelen onder de armen. Na jaren in het klooster en als verzetsstrijder in de Tweede Wereldoorlog wordt hij gekozen parlementslid in Parijs. Daar gebruikt Abbé Pierre zijn inkomsten om de zwaksten in de maatschappij een toekomst en een thuis te bieden. Zijn woede over onrecht maakte hem opstandig en rebels, maar ook kwetsbaar en inspirerend.
De rol van Abbé Pierre wordt indrukwekkend vertolkt door Benjamin Lavernhe (Jeanne du Barry, The French Dispatch), wat hem een César-nominatie opleverde voor Beste Acteur. De film ging in wereldpremière op het Cannes Filmfestival.

De trailer van deze film vindt u hier.

Wij hopen u in groten getale te mogen ontvangen tijdens deze speciale filmavond.

U kunt deze informatie altijd terugvinden op onze website.

Namens het bestuur,

Rob Kouwenhoven,
Secretaris.
Uitschrijven
Email Marketing Powered by MailPoet