Cursusaanbod 2023 - 2024

Welke cursus moet ik kiezen?

Het nieuwe cursusjaar start weer in de week van maandag  2 oktober 2023. Wilt u weten welk niveau u heeft? Wij bieden een gratis instaptest aan. De test bestaat uit diverse vragen die het niveau bepalen. Voor het maken van de test, klikt u hier. Het maken van de test verplicht u bij voorbaat niet om deel te nemen aan een cursus.

 

Standaard cursussen

In een groep van maximaal 16 cursisten werkt u uit een vaste lesmethode. Er zijn 24 lesavonden van elk 90 minuten. 

De groepen worden ingedeeld in verschillende niveaus: van absolute beginner (A-niveau) tot gevorderden (B-niveau). 

De standaard cursussen worden grotendeels gegeven in het gebouw van de Stedelijke Scholengemeenschap Nehalennia aan de Breeweg 71-e in Middelburg. Soms ook bij de docente thuis in Middelburg.

Conversatie

De cursussen conversatie zijn bedoeld voor degenen die zich al redelijk in de Franse taal kunnen uitdrukken en hun spreekvaardigheid wensen te verbeteren. Er wordt geen gebruik gemaakt van een vaste lesmethode. De lessen worden gegeven bij de Franstalige docente thuis in Middelburg. De groepen bestaan uit maximaal 8 deelnemers.

Voor een cursus conversatie kunt u zich per module van 10 lessen van elk 90 minuten aanmelden. 

Tarieven

Voor de standaard cursussen niveaus A en B: 24 lesavonden van 90 minuten elk, 230 euro (exclusief boeken).
Voor Conversatie: 10 lessen van 90 minuten elk, 130 euro (geen boeken nodig).
Voor de overige cursussen zijn de prijzen afhankelijk van het aantal lesuren en het aantal deelnemers per cursus.

Examens DELF en DALF

Het is mogelijk ook in Nederland deel te nemen aan de examens voor de officiële en internationaal erkende diploma’s DELF en DALF. Deze examens worden twee maal per jaar georganiseerd door de Alliance Française in Den-Haag. Deze is aangewezen als het examencentrum voor Nederland. In Zeeland worden geen examens afgenomen.

De standaard cursussen worden grotendeels gegeven in het gebouw van Stedelijke Scholengemeentschap Nehalennia Breeweg 71-e in Middelburg.

De lessen conversatie vinden plaats bij de docente thuis in Middelburg.