Cursusaanbod 2020 - 2021

Welke cursus moet ik kiezen?

Wilt u graag een cursus Frans gaan volgen, maar heeft u geen idee welk niveau u nu heeft? Wij bieden een gratis instaptest aan. De test bestaat uit diverse vragen die het niveau bepalen. Voor het maken van de test, klikt u hier.

Wegens de nog steeds voortdurende onzekere situatie rondom het Coronavirus, is besloten de cursussen voor de rest van het jaar 2020-2021 te annuleren. Hopelijk kunnen de lessen dan weer starten na de zomervakantie van 2021.

Alliance Française de Walcheren Lesschema

Lesschema 2020-2021Lestijden

Lokaal 1

Groep

Docent

Lokaal 2

Groep

Docent
 maandag19.00-20.30B.1.2Gerrit KeizerA.1.2Pascale Schouten
 maandag20.30-22.00  A.1.1Pascale Schouten
 dinsdag10.00-11.30Conversatie C*/**Bénédicte Dudon  
 dinsdag19.00-20.30B.2.2Gerrit KeizerC.1.1Marcel de Lannoy
 dinsdag20.30-22.00B.2.1VacantB.1.1.Vacant
dinsdag20.30-22.00Conversatie A*/**Bénédicte Dudon  
 donderdag14.00-15.30Conversatie B*/**Bénédicte Dudon  
      

*Aanduiding A, B en C  bij Conversatie is puur administratief en zegt niets over de onderlinge verschillen in niveau. De cursussen Conversatie zijn bedoeld voor gevorderden (minimaal niveau B).

**Op afwijkende locatie bij docente thuis in Middelburg (de desbetreffende cursisten worden hierover geïnformeerd).

 

Hoe meld ik me aan voor een cursus?

Aanmelden voor een cursus kan hier.

De Alliance Française volgt voor het indelen van de cursusgroepen de richtlijnen van het Europees Referentiekader voor talen. Meer informatie hierover vindt u hier.

Standaard cursussen

Standaard cursussen.

In groepen van maximaal 12 cursisten werkt u uit een vaste lesmethode (zie boekenlijst). Er zijn 22 lesavonden van elk 90 minuten. Tijdens de schoolvakanties is er geen les.

De groepen worden ingedeeld in verschillende niveaus: van absolute beginner (A.1) tot vergevorderden (C.1). Voor de exacte lestijden raadpleegt u het lesschema.

De standaard cursussen worden gegeven in het gebouw van de Stedelijke Scholengemeenschap Nehalennia aan de Breeweg 71-e in Middelburg. 

Conversatie

De cursussen conversatie zijn bedoeld voor degenen die zich al redelijk in de Franse taal kunnen uitdrukken en hun spreekvaardigheid wensen te verbeteren. Er wordt geen gebruik gemaakt van een vaste lesmethode. De lessen worden gegeven bij de Franstalige docente thuis in Middelburg. De groepen bestaan uit maximaal 7 deelnemers.

Voor een cursus conversatie kunt u zich per module van 10 lessen van elk 90 minuten aanmelden. 

Er zijn drie tijdstippen in de week waarop de cursussen conversatie worden verzorgd. Zie het lesschema.

Tarieven

Voor de standaard cursussen niveaus A, B en C: 22 lesavonden van 90 minuten elk, 230 euro (exclusief boeken).
Voor Conversatie: 10 lessen van 90 minuten elk, 130 euro.
Voor de overige cursussen zijn de prijzen afhankelijk van het aantal lesuren en het aantal deelnemers per cursus.

 

Examens DELF en DALF

Het is mogelijk ook in Nederland deel te nemen aan de examens voor de officiële en internationaal erkende diploma’s DELF en DALF. Deze examens worden twee maal per jaar georganiseerd door de Alliance Française in Den-Haag. Deze is aangewezen als het examencentrum voor Nederland. De Alliance Française de Walcheren kan in de periode voorafgaand aan de examens eventueel speciale cursussen organiseren, waarin cursisten zich in een kleine groep op deze examens kunnen voorbereiden. Deze cursussen zijn in beginsel ook toegankelijk voor anderen dan de eigen cursisten. Voorwaarde is wel dat zich voldoende deelnemers aanmelden voor deze trainingen. 

Informatie kunt u verkrijgen bij de Directeur des cours Rob Kouwenhoven.
Telefoon 06-28549744  of stuur een bericht.

De standaard cursussen worden gegeven in het gebouw van Stedelijke Scholengemeentschap Nehalennia Breeweg 71-e in Middelburg.

De lessen conversatie vinden plaats bij de docente thuis in Middelburg.