Frantastique AFU

pre-BULLETIN no. 6

februari 2023

Omdat we met deze activiteit bij Broese niet wilden wachten tot het bulletin van februari, krijgt u van ons deze maand een vooraankondiging. A noter dans vos agendas !

Woensdag 8 februari - Broese - Gertrud Maes over Leïla Slimani (NL)

Zoals aangekondigd in het vorige bulletin gaan we op 8 februari 2023 tijdens onze jaarlijkse avond bij boekhandel Broese in gesprek met vertaalster Gertrud Maes over Leïla Slimani. U kunt zich vanaf heden aanmelden via klantenservice@broese.nl. Als u lid bent van de AFU, moet u dit aangeven bij uw aanmelding. U hoeft dan geen toegang te betalen.
Gertrud Maes zal ons vertellen over het oeuvre van Slimani, haar schrijfstijl en de uitdagingen die komen kijken bij het vertalen van haar werk. ‘C’est l’atmosphère qui compte,’ zei Leïla in een interview dat Gertrud in 2021 met haar had.
Gertrud Maes studeerde Franse taal en cultuur en vertaalwetenschappen aan de UvA en is ruim tien jaar actief in het vertalersvak. Voor haar vertaling De naam van mijn broer van Larry Tremblay ontving ze in 2017 de Euregio literatuurprijs. Haar vertaling van Slimani’s Chanson douce (Een zachte hand) stond in 2018 op de longlist voor de Europese literatuurprijs. In datzelfde jaar werd ze genomineerd voor het Dr. Elly Jaffé-stipendium.
Wilt u zich alvast voorbereiden? Op dinsdag 3 januari was Leïla Slimani te gast in het tv-programma Wintergasten . Gemist? U kunt het programma nog terugkijken via NPO Start. In 2020 en 2022 verschenen de eerste twee delen van Slimani’s trilogie Le pays des autres: Guerre, guerre, guerre (Mathilde) en Regardez-nous danser (Kijk ons dansen). Het verhaal is gebaseerd op het leven van Slimani’s grootouders en ouders en leert ons veel over de geschiedenis van Marokko. Beide delen zijn vertaald door Gertrud Maes en verkrijgbaar bij Broese. Op de avond zelf krijgen leden van de AFU 10% korting op Franse boeken.

Mercredi 8 février – Broese - Soirée avec traductrice Gertrud Maes sur Leïla Slimani (NL)

Comme chaque année, nous avons le plaisir d'organiser une conférence avec notre partenaire la librairie Broese. Cette année, nous accueillons Gertrude Maes, traductrice en néerlandais des livres de Leila Slimani, prix Goncourt 2016. Nous vous attendons nombreux pour écouter Gertrude Maes, qui nous expliquera, en néerlandais son travail de traduction, dans cette très belle librairie du centre ville d'Utrecht.

Praktische informatie
Tijd: 19.30 - 21.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur.
Aanmelden: via klantenservice@broese.nl. Vergeet niet te vermelden of u lid bent van de AFU en neem op de avond zelf uw QR-code mee.
Kosten: Gratis voor leden van de AFU, €7,50 voor niet-leden.
Korting: Op de avond zelf krijgt u als lid van de AFU 10% korting op Franse boeken.
facebook instagram website youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet