Voorjaarsreis

Voyage à STRASBOURG du mercredi 22 mai au dimanche 26 mai 2024

Organisatie: Annelies Bodifée en Iemy Bulthuis

Woensdag 22 mei

Vertrek om 8.30 uur vanaf station Overvecht met onze eigen bus. In overleg met de chauffeur maken we onderweg toilet- en/of koffiepauzes. Rond 18.00 uur hopen we in Strasbourg aan te komen. Om 19.30 uur diner op loopafstand van ons hotel. We verblijven vier nachten in hotel Ibis Centre historique, 7, rue du Molsheim, 67000 Strasbourg.

Donderdag 23 mei

Na het ontbijt vertrekken we om 9.00 uur met onze eigen bus en een gids voor een rondtour door Strasbourg. Vervolgens maken we per treintje kennis met Neustadt, ‘premier quartier impérial allemand, également appelé la Neustadt, construit par les Allemands après l’annexion de l’Alsace en 1871. Le quartier est inscrit au patrimoine mondial de l’UNESCO.’ Lunch op eigen gelegenheid en mogelijkheid de kathedraal te bezoeken. Na de lunch maken we een boottocht met tussenstop bij de Europese wijk. Diner om 19.30 uur in een restaurant in het centrum.

Vrijdag 24 mei

Om 9.00 uur gaan we met onze eigen bus met een gids naar l’Alsace centrale. We bezoeken daar le Haut Koeningsbourg, chateau-fort restauré par l’empéreur Guillaume II. De middag is vrij om Strasbourg verder te ontdekken of om een bezoek te brengen aan een van de vele musea. Diner om 19.30 uur in een restaurant in het centrum.

Zaterdag 25 mei

Om 9.00 uur vertrekken we naar l’Alsace du Nord. We bezoeken hier het Lalique museum in Wingen sur Moder en rijden vervolgens naar Saverne waar we naar het Musée du Château des Rohan en de rozentuin La Rosaraie gaan. Gelegenheid om in dit plaatsje te lunchen. Aan het eind van de middag gaan we in Marmoutier nog naar de Romaanse abdijkerk Abbatiale Saint-Martin voordat we terugrijden naar Strasbourg. Diner om 19.30 uur in een restaurant in het centrum.

Zondag 26 mei

Na het ontbijt vertrekken we om 8.00 uur voor onze terugreis. We maken een stop in Liège voor een bezoek aan het museum La Boverie. Afscheidslunch in een restaurant in Liège met uitzicht over de Maas. Rond 20.00 uur hopen we aan te komen op station Overvecht.

Belangrijke aanvullende informatie:

Belangrijk 

  • Iedere deelnemer aan de reis moet zélf een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten.
  • Uitsluitend in het geval wij de reis moeten verplaatsen of annuleren door onvoorziene externe omstandigheden, zal de AFU de reissom op verzoek terugbetalen.
  • Wij gaan ervan uit dat alle deelnemers aan de reis over een goede gezondheid beschikken om deel te kunnen nemen aan dit vijfdaagse programma.

Inschrijven

Het geplande aantal deelnemers voor deze reis is 35.

De prijs bedraagt € 750,00 per persoon (2-persoonskamer) en € 850,00 per persoon voor een éénpersoonskamer. De toeslag voor niet-leden/niet-cursisten is € 20,00. 

Inbegrepen: de busreis, alle overnachtingen met ontbijtbuffet, vier diners en de afscheidslunch. Verder ook de rondleidingen en entrees, alsmede drankjes bij de maaltijden (wijn en koffie). Overige consumpties en lunches zijn voor eigen rekening.

We verblijven in hotel Ibis Centre historique, 7, rue du Molsheim, 67000 Strasbourg.

Inschrijving graag vóór 01 januari 2024 met dit inschrijfformulier .

We vragen dat je je voor 1 januari 2024 inschrijft voor deze reis en dat je betaald hebt. Mei is een erg drukke maand in Straatsburg. Daarom accepteert het hotel de optie op hotelkamers tot deze datum.

De reiskosten graag overmaken op bankrekeningnr : NL44INGB00044.62.489 t.n.v. Alliance Française Utrecht o.v.v. ‘AFU-reis 2024’ of in de winkel hier