Voorjaarsreis

Voorjaarsreis van 25-29 mei 2022
Fontainebleau en het departement Seine-et-Marne

Woensdag 25 mei

We vertrekken om 8.30 uur vanaf station Utrecht Overvecht. Koffie- en toiletpauzes onderweg in overleg met de chauffeur. De lunchpauze combineren we met de verplichte rijstop van de chauffeur.

Aan de oostzijde van Parijs brengen we een bezoek aan het Château de Vincennes.

We verwachten rond 18.00 uur aan te komen bij ons hotel. We logeren vier nachten in het centraal gelegen Campanile Hotel, 17-19 Boulevard Magenta, 77300 Fontainebleau.

Diner in een restaurant op loopafstand van het hotel.

Donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag)

Na het ontbijtbuffet vertrekken we met de bus naar Yerres, waar we met twee gidsen een bezoek brengen aan La Propriété Caillebotte, het landgoed van de schilder Gustave Caillebotte. Na afloop de mogelijkheid om zelf het bijzonder mooie park te bezoeken.

Hierna gaan we met de bus naar Millet-la-Fôret, waar gelegenheid is om te lunchen. In de middag brengen we in deze plaats een bezoek aan het huis van de kunstenaar en schrijver Jean Cocteau en de Chapelle Saint-Blaise-des-Simples met de door Cocteau gebrandschilderde ramen.

Diner in een restaurant in Fontainebleau.

 

La Propriéte Caillebotte ©Iemy Bulthuis

Vrijdag 27 mei

Na het ontbijtbuffet gaan we met de bus naar Thomery, waar we onder begeleiding van twee gidsen een bezoek brengen aan het kasteel en museum/atelier, waar de schilderes Rosa Bonheur woonde en werkte. Na terugkomst in Fontainebleau is de middag vrij te besteden. Je kunt bijvoorbeeld op eigen gelegenheid naar de koninklijke residentie, le Château de Fontainebleau.

Diner in een restaurant in Fontainebleau.

Zaterdag 28 mei

Na het ontbijtbuffet rijden we naar Vulaines-sur-Seine waar twee gidsen ons zullen rondleiden in het huis en de tuin van de dichter Stéphane Mallarmé. Na afloop kun je op eigen gelegenheid de tuin bezoeken. Vervolgens rijden we door naar Barbizon, hét beroemde dorp van de vroeg impressionistische buitenschilders. 

Na de lunch zal een gids ons door dit dorp rondleiden en bezoeken we ook het musée des peintres de Barbizon. Hierna rijden we door naar Moret-sur-Loing, een ander beroemd kunstenaarsplaatsje waar onder andere de schilder Sisley een aantal jaren woonde. Ook hier worden we rondgeleid door een gids.

Diner in een restaurant in Fontainebleau.

Zondag 29 mei

Na het ontbijtbuffet vertrekken we om 8.30 uur weer richting Nederland. We lunchen in een restaurant in de buurt van de Frans-Belgische grens en brengen daarna een bezoek aan La Manufacture de Roubaix/het Textielmuseum in Roubaix, waar twee gidsen ons alles zullen vertellen over de opkomst en ondergang van de textielindustrie in Noord Frankrijk.

Moe maar voldaan hopen we rond 20.00 uur weer aan te komen bij station Utrecht Overvecht.

Belangrijke aanvullende informatie:

Verzekering en corona

  • iedere deelnemer aan de reis moet volledig gevaccineerd zijn (inclusief boosters) en in het bezit  zijn van een geldige vaccinatiepas (corona check app) of uitgeprinte versie van de meest actuele  internationale QR-code, volgens de dan geldende regels in Frankrijk.
  • De AFU sluit geen verzekering af voor deze reis. Teruggave van de reissom bij annulering  door de deelnemer kan daarom ook niet worden gedaan door de AFU. Geadviseerd wordt daarom  ook om zelf een reis- en / of annuleringsverzekering af te sluiten.
  • In het geval de reis verplaatst moet worden door maatregelen die in Nederland of Frankrijk   genomen worden om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, is annulering mogelijk tot 30   dagen na de aankondiging van deze verplaatsing. Dan zal de AFU de reissom op verzoek  terugbetalen.

 

Inschrijven

Het geplande aantal deelnemers voor deze reis is 35.

De prijs bedraagt € 800,00 per persoon, toeslag voor niet-leden/niet-cursisten is €20,00. Goed nieuws voor alleengaande deelnemers aan de reis: het Campanile Hotel hanteert geen toeslag voor een eenpersooonskamer!

Inbegrepen: de busreis, alle overnachtingen met ontbijtbuffet, vier diners en de afscheidslunch. Verder ook de rondleidingen en entrees, alsmede drankjes bij de maaltijden (wijn en koffie). Overige consumpties en lunches zijn voor eigen rekening.

Inschrijving graag vóór 1 maart 2022 via onze winkel of met bijgaand inschrijfformulier per e-mail naar annelies.bodifee@casema.nl.
of per post naar Alliance Française Utrecht, p/a Sartreweg 118, 3573 PP Utrecht. Telefoon 06-51345707. De reissom graag overmaken op bankrekeningnr. NL44INGB00044.62.489 t.n.v. Alliance Française Utrecht o.v.v. ‘AFU-reis 2022’.

Annelies Bodifée Iemy Bulthuis