Voorjaarsreis

Voyage du mercredi 17 mai - dimanche 21 mai 2023
À CAEN & LES MÉMORIALS DE L’HISTOIRE

VOLGEBOEKT!

Organisatie: Annelies Bodifée en Iemy Bulthuis

Woensdag 17 mei

Vertrek om 8.00 uur vanaf station Overvecht met onze eigen bus. We rijden via Oostende langs de Kanaalkust naar Caen. Onderweg maken we in overleg met de chauffeur meerdere tussenstops.

Rond 18.00 uur hopen we in ons hotel aan te komen. Diner in de buurt van het hotel.

We verblijven vier nachten in hotel Le Savoy***, 106 Rue de Falaise, 14000 Caen. (Dit hotel ligt iets buiten het oude centrum. In het centrum waren geen hotels met voldoende kamers voor onze groep beschikbaar).

Donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag)

Na het ontbijt vertrekken we om 9.00 uur met onze bus en een gids naar het Musée Mémorial de Caen. Dit museum staat op de plaats van de voormalige commandobunker van de Duitse generaal W. Richter en geeft een inspirerend overzicht van de periode van 1918 tot heden. Sommigen noemen het een oorlogsmuseum anderen een vredesmuseum. Het is het grootste en modernste museum over de landing in juni 1944.

Na de lunch (in Caen of Arromanches) brengen we een bezoek aan de belangrijkste invasiestranden, waaronder Arromanches met de resten van de door de geallieerden gebouwde kunstmatige drijvende haven en de geschutsbatterij van de Duitsers in Longues-sur-mer. De dag eindigt bij de Amerikaanse militaire begraafplaats in Colleville Saint Laurent.

Diner om 19.30 uur in een restaurant in Caen.

 

Vrijdag 19 mei

Na het ontbijt maken we in een klein treintje een rondrit door het centrum van Caen. Hierna gaan we in onze eigen bus met een gids op ontdekkingsreis door Caen en bezoeken we een aantal hoogtepunten, zoals l’Abbaye aux Hommes en l’Abbaye aux Dames.

De middag is vrij om zelf het centrum van Caen verder te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Musée de Beaux Arts of aan het Château.

Diner om 19.30 uur in een restaurant in Caen.

Zaterdag 20 mei

Om 9.00 uur vertrekken we met de bus en een gids naar Bayeux voor een bezoek aan het historische centrum van Bayeux met de door Willem de Veroveraar gebouwde kathedraal én natuurlijk bezoeken we het museum met het beroemde tapijt van Bayeux.

Na de lunch in Bayeux/Caen rijden we via de Côte Fleurie naar Cabourg, waar we ons zullen onderdompelen in de herinneringen aan Marcel Proust, die vele zomers doorbracht in deze badplaats (Balbec). We besluiten de dag met een bezoek aan het Musée la Villa du Temps retrouvé met veel herinneringen aan Marcel Proust en de Belle Epoque. Eind van de middag terug naar Caen.

Diner om 20.00 uur in een restaurant in Caen.

Zondag 21 mei

Na het ontbijt vertrekken we om 8.00 uur voor onze terugreis. Via de kustroute rijden we naar het Musée Paul Delvaux in St. Idesbald-Koksijde (België) met de grootste verzameling schilderijen ter wereld van deze surrealistische schilder. Afscheidslunch in het restaurant naast het museum. Aan het eind van de middag rijden we terug naar Utrecht, waar we rond 20.00 uur hopen aan te komen.

Belangrijke aanvullende informatie:

Belangrijk 

  • Iedere deelnemer aan de reis moet zélf een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten.
  • In geval je vóór de reis positief test op het Covid-19-virus, dan vragen wij je om af te zien van deelname aan de reis en contact op te nemen met je eigen reisverzekering voor teruggave van de reissom.
  • Uitsluitend in het geval wij de reis moeten verplaatsen of annuleren door onvoorziene externe omstandigheden, zal de AFU de reissom op verzoek terugbetalen.

Inschrijven

Het geplande aantal deelnemers voor deze reis is 35.

De prijs bedraagt € 710,00 per persoon (2-persoonskamer) en € 800,00 per persoon voor een éénpersoonskamer. De toeslag voor niet-leden/niet-cursisten is € 20,00. 

Inbegrepen: de busreis, alle overnachtingen met ontbijtbuffet, vier diners en de afscheidslunch. Verder ook de rondleidingen en entrees, alsmede drankjes bij de maaltijden (wijn en koffie). Overige consumpties en lunches zijn voor eigen rekening.

Inschrijving graag vóór 15 januari 2023 met dit inschrijfformulier per e-mail naar annelies.bodifee@casema.nl.
of per post naar Alliance Française Utrecht, p/a Sartreweg 118, 3573 PP Utrecht. Telefoon 06 5134 5707. De reissom graag overmaken op bankrekeningnr. NL44INGB00044.62.489 t.n.v. Alliance Française Utrecht o.v.v. ‘AFU-reis 2023’.