Mei-cursussen

Mei-cursussen

Tijdens deze korte cursussen worden per niveau de belangrijkste punten van de algemene cursussen herhaald en verdiept. Uw eigen wensen en vragen geven ook vorm aan de les waardoor mei-cursussen ieder jaar anders zijn.

Klik op een foto voor de link naar onze winkel!

Ook als u nog geen les hebt gevolgd bij de AFU zijn de Mei-cursussen interessant: een goede manier om uw kennis van het Frans op te frissen! Het cursusmateriaal (inbegrepen in de prijs) wordt door de docent verstrekt.

De prijs voor de mei-cursussen bedraagt €85 tenzij anders aangegeven.

A1

Heeft basiskennis van de taal, is bekend met alledaagse uitdrukkingen en elementaire zinnen over concrete behoeften. €60

A2

Voor wie ooit ca. 3 à 4 jaar Frans heeft gevolgd en nog eenvoudige zinnen kan maken in de tegenwoordige tijd.

Conversation-A2

Enigszins gevorderden met redelijk parate kennis van 3 à 4 jaar Frans op school.

Conversation-A2/B1

Er wordt gesproken over dagelijkse en concrete onderwerpen, zoals actualiteit, werk, vakantie, hobby’s… U leert meningen en standpunten te formuleren.

Conversation-B1/B2

Deze lessen zijn gebaseerd op het ontwikkelen van de spreekvaardigheid, maar ook op het uitbreiden van uw vocabulaire en kennis over Frankrijk en de Fransen. Er wordt gediscussieerd over actuele onderwerpen met betrekking tot cultuur, politiek en maatschappij.
Let op: Afwijkend lesschema:
maandag 10 mei
donderdag 20 mei
donderdag 27 mei
donderdag 3 juni
donderdag 10 juni
donderdag 17 juni

B1

Voor wie 4 à 5 jaar Frans heeft gevolgd en een kort verhaal in het Frans kan houden over de eigen omgeving. Men breidt zijn woordenschat uit, oefent meerdere tijden en leert een mening te geven in het Frans.

B2

Voor wie zich al redelijk goed kan uitdrukken in het Frans over zijn eigen leefomgeving; zijn belangstelling wil uitbreiden, in een rustig gesprek meningen uitwisselen over diverse onderwerpen van de samenleving maar nog enige grammaticale steun nodig heeft.

Affaires B1/B2

Deze cursus is uitermate geschikt voor iedereen die het Frans nodig heeft voor het werk, op zakelijk gebied of bij NGO’s of Europese instellingen. De lessen worden gegeven aan de hand van een Franstalige methode met concrete oefeningen uit de praktijk: Objectif Express 2 (zie boekenlijst). Voor deze cursus geldt: zij-instroom mogelijk. €115

DALF-C1

Deze cursus bereidt u voor op het examen DALF C1 door een gecertificeerde docent. 6 x 2 uur vanaf woensdag 12 mei van 19.30u- 21.30 u. €180