Apeldoorn, Deventer en Zutphen

Opgericht: 27 juni 2023

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

“Cinéclub”, présenté en français par Denis Mandon

20 maart 2024 @ 19:00 - 22:00

Een Franse filmavond anders dan anders. Degenen die de voorafgaande filmavonden hebben meegemaakt, zullen dit zeker bevestigen. Het gaat om een concept door Denis Mandon ontwikkeld en al vele jaren gebruikt tijdens zijn lessen Frans en gepresenteerd in verschillende Alliances.

In het eerste gedeelte zet Denis Mandon iedereen aan het werk. Individueel of in groepjes worden oefeningen gemaakt die betrekking hebben op het vocabulaire van de film die we gaan zien. Dit alles in een ontspannen maar serieuze sfeer.

In het tweede gedeelte bekijken we de film die in het Frans is ondertiteld. Op deze manier wordt het leren van het Frans gecombineerd met het plezier van het kijken naar een vrolijke Franse film die niet te moeilijk te volgen is.

Het gaat er dus niet om alleen passief te kijken naar een film ( daarvoor kan men naar de bioscoop gaan) maar het doel is om dankzij een zekere inspanning een Franse film te begrijpen zonder daarbij de ondersteuning van het Nederlands nodig te hebben.

Première partie (environ 60 minutes) :

Préparation au vocabulaire du film avec des exercices sous la forme de questions à réponses multiples (documents de travail fournis). Travail individuel ou collectif puis correction collective avec présentation sur écran. Explication du vocabulaire, des expressions, des aspects culturels typiquement français. Ambiance studieuse mais détendue…

Deuxième partie (environ 90 minutes):

Visionnage du film français avec sous-titres en français. Il ne s’agit donc pas seulement de regarder passivement un film (pour ça on peut aller au cinéma) mais il s’agit de faire un certain effort pour comprendre un film en français sans l’aide du néerlandais. Mon objectif est de combiner l’apprentissage du français au plaisir du cinéma.

Inschrijving kanvia deze link.

Gegevens

Datum:
20 maart 2024
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Alliance Française Stedendriehoek
E-mail
secr.stedendriehoek@afpb.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Restaurant Triangel
Elburgerweg 1
Wenum-Wiesel (Apeldoorn), 7345 ED Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie