Nieuws

Dictée TV5 MONDE 2020

Elke 2e donderdag in november organiseert de Alliance Française Pays in het kader van de Dag van de Franse taal een dictée wedstrijd in samenwerking met TV5 MONDE, die 5 landelijke hoofdprijzen : een cadeaubon t.w.v. € 150,– voor de beste per niveau ter beschikking stelt en daarnaast per deelnemende Alliance een prijs ter beschikking stelt voor de winnaar per niveau : een bioscoopbon om heerlijk te genieten van een Franse film.

De bioscoopbonnen zijn opgestuurd naar de deelnemende Alliances.

De hoofdprijzen zijn bekend gemaakt tijdens de Assemblée Générale op 12 december 2020. Deze vergadering vond online plaats waardoor de prijzen niet persoonlijk uitgereikt konden worden aan de Directeurs des Cours van de betreffende Alliances..

  • Niveau A1 : AF Zoetermeer / Albert Schmidt
  • Niveau A2 ; AF Utrecht / José v.d. Linden
  • Niveau B1 ; AF Nijmegen / Marlene hoogeveen
  • Niveau B2 : AF Utrecht / Erik Reijnders
  • Niveau C1 : Af Nijmegen / Harry Hendriks

De cadeaubonnen à € 150,– zijn verstuurd naar de Directeurs des Cours.

 

Aan alle prijswinnaars Van harte gefeliciteerd

En aan alle deelnemers nogmaals hartelijk dank voor deelname aan dit dictée

Marianne Bremen

“Amsterdam Public Library Guide”

De website en informatie is bijgewerkt en zeker de moeite waard om eens te bekijken, wat er allemaal beschikbaar is.

https://amspdf.com/

Informatie over de OBA en de bibliotheek Descartes in Amsterdam. 

Collectie Descartes

Bibliothèque Descartes is vanaf nu beschikbaar op de derde etage van OBA Oosterdok. Speerpunten van de collectie zijn hedendaagse literatuur, menswetenschappen, jeugd- en stripboeken. Zo is het voor iedereen mogelijk om kennis te nemen van de hedendaagse Franse en Franstalige taal en cultuur. De collectie is onderdeel van “Het Huis van Alle Talen” dat een podium wil bieden aan verschillende talen en culturen.

La collection Descartes

La collection de la bibliothèque Descartes de l’Institut français des Pays-Bas continuera à vivre et à être alimentée régulièrement après son transfert au sein de l’Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Centrée sur la littérature contemporaine, les sciences humaines, la jeunesse et la bande-dessinée elle permet à tous d’accéder à l’actualité de la culture française et francophone dans la langue de Molière! Située au troisième étage de l’OBA, elle est la première pierre d’un projet plus vaste intitulé « La Maison de toutes les langues » qui vise à accorder une large place à la culture et aux langues présentes sur le territoire néerlandais.