Seizoen 2023/2024

Seizoen 2022/2023

Cultuur en agenda

Activités Culturelles - Culturele activiteiten rond Ommen en Dalen

De algemene ledenvergadering met daarna de film op woensdagavond 1 november 2023 in de Carrousel. Om half acht nemen we de grote lijnen van het afgelopen seizoen door en rond acht uur begint de film: Mon Crime.

Louis Napoléon, konijn van Holland.
Een lezing door Sien van Eeten over de eerste koning van Nederland. Als historicus en francofiel heeft Siem van Eeten een lezing samengesteld over deze historische persoon. We zullen zien dat de correcte uitspraak van het Nederlands, dat hij meteen is begonnen te leren, maar een bagatel was vergeleken met de andere problemen die hij op zijn weg vond.
Op 26 januari 2024 in het Historisch Centrum Ommen (de molen), Den Oordt 7 in Ommen om 20:00 uur.

Philippe Elan staat bekend als ambassadeur van de Franse muziek in Nederland.

Philippe Elan, heeft een grote naam opgebouwd als virtuoos vertolker van het klassieke Franse chanson. Hij won een Edsion en zong samen met het Residentie Orkest. In 2023 is hij degene, die het nieuwe culturele seizoen in het Concertgebouw Amsterdam opent. Hij geeft er twee concerten. 

Philippe’s nieuwe theatershow bestaat uit eigentijdse songs in de stijl van Julien Clerc en Michel Fugain. Nieuwe nummers van Philippe zelf, en bijdragen van Lenny Kuhr, worden afgewisseld met enkele favoriete chansons in een nieuw muzikaal jasje. Elk van de liederen krijgt de aandacht en gepassioneerde vertolking die ze vereisen. Afgewisseld met anecdotes die voor Philippe verbonden zijn aan de chansons.

Met de fantastische muzikale begeleiding op piano en gitaar van Reyer Zwart, wordt dit echt een middag lang genieten! 

We zien u graag op zondagmiddag 17 maart 2024 om 15:00 uur. Als u via de Alliance Française Ommen komt is uw kaartje gratis. Parkeren kan op Langewijk 62 in Dedemsvaart.is uw kaartje

Soirée de clôture in de Spinde in Dalen. Op 5 april 2024 om 20:00 uur. We worden getrakteerd op een concert van “Les Braves Gens”. Het repertoire bevat nummers van Brassens, de kampioen van het Franse chanson, en van Montand, Trenet, Brel en Gainsbourg. En dat  in jazz- en manouchestijl. Het programma wordt gecompleteerd met een selectie van mooie nummers van Maxime Le Forestier en recentere artiesten als Alain Bashung en Noir Désir. 

Aanraders in de regio

Franse film in Theater de Stoomfabriek in Dalfsen. Op vrijdag 15 september 2023 draait Presque, een filosofische en grappige roadmovie.
+d’info

PIAF-De musical, Vrijdag 6 oktober 2023 Een try-out van een musical over Edith Piaf in de Tamboer te Hoogeveen.
+d’info

Micheline van Hautem komt op 24 maart 2024 met een nieuw programma in de Hofpoort in Coevorden.
+d’info

Alderliefste komt op zondagmiddag 14 april 2024 in Hardenberg. Het programma heet: Une belle histoire, dus dat is alvast een mooi chanson.
+d’info