AF_Cartouche_Logo-Nijmegen_CMJN

1896-2023

DSC_1483LR-2 versmald
Bonjour à tous / Aan alle leden, cursisten, docenten en andere belangstellenden,

"À la saint Onésiphore, la sève s'endort" Wat zoveel wil zeggen als: in september begint het sap aan zijn winterslaap, de herfst is begonnen. Terwijl wij juist vol nieuwe energie starten met ons 127ste seizoen!

Het goede nieuws: de functie van cursuscoördinator is/zal worden overgenomen door twee personen: Loes Borst en Renata Habets. Loes is per 1 juli al begonnen en verzorgt vooral alle administratieve werkzaamheden, Renata is pas beschikbaar per december. Zij is verantwoordelijk voor alle inhoudelijke taken gerelateerd aan het lesgeven. Tot die tijd hebben we twee van onze vaste medewerkers bereid gevonden als back-up op te treden. Samen met een aantal nieuwe docenten gaan we weer enthousiast aan de slag.
Sinds kort hebben we ook een Instagram account om ons op een grotere doelgroep te kunnen richten. Rianne Smeets, die ook de commissie cultuur versterkt, heeft deze taak op zich genomen.

Uiteraard beginnen we met de Open Dagen. "Les Portes Ouvertes" zijn op zaterdag 2 en op maandag 4 september. Er zijn al een heel wat inschrijvingen, we rekenen op nog veel meer! De locatie blijft voorlopig nog op de Hatertseweg, de verbouwing op de Malderburchtstraat is nog niet klaar. Na de herfstvakantie gaan we daar verder.

Het culturele seizoen wordt gestart met een film bij LUX. Er staat al veel moois op het programma, dat deels nog tijdens het seizoen verder ingevuld zal worden.

Wij kijken er naar uit iedereen weer te zien, ik hoop jullie ook.

Cordialement / Met hartelijke groet,

Namens het bestuur,
Marlene Hoogeveen, secretaris
nijmegen@afpb.nl

Portes Ouvertes / Open Dagen

Droom je ervan op vakantie naar Frankrijk te gaan en gewoon met je Franse buren te kunnen converseren, zonder over ieder woord na te hoeven denken? Kom dan naar de Open Dagen en krijg een advies op maat over de te volgen cursus. Dit doen we aan de hand van een (vrijblijvende) schriftelijke en mondelinge test.
Je komt in een groep die het best past bij jouw niveau en leert op een prettige manier alles over de taal én de cultuur.

Wanneer?

Zaterdag 2 september, 10.00 - 13.00 uur

Maandag 4 september, 19.00 - 21.00 uur


Kandinsky college, Hatertseweg 404, Nijmegen

Cultuur 2023-2024

Sneak preview

Binnenkort - Excursie Limburgs museum, Venlo

Op zondag 26 november organiseren Nico en Andrea Nelissen - de Pont een excursie naar het Limburgs museum.

Meer informatie volgt binnenkort via de mail en op de site.

Chanson du mois

Michel Sardou - ConnemaraDit overbekende chanson speelt een grote rol in de roman van Nicolas Matthieu, Connemara, hieronder besproken.
Wat het precieze verhaal achter dat lied is, met het alom bekende refrein , dat ook wordt meegezongen door hen die geen zier geven om het Franse chanson? Lees het hier.


Berichten van derden

GelderlandZuid_logo-lang_RGB_klein
Nicolas Matthieu - Connemara
Een wervelend verhaal dat zowel ironisch als cynisch en kritisch is. Ironisch, omdat het met fijne humor de tekortkomingen van de mens laat zien. Cynisch, omdat het de valkuilen van een werkend leven laat zien. En kritisch, omdat het de machinaties van een moeizaam opererend landsbestuur toont. Met puberleed en vroege midlifecrises zijn we getuige van het schijnbaar onontkoombare noodlot. Of is het juist een katalysator? Een prachtig portret van het kleinsteedse Franse leven, ver buiten Parijs.

De Nederlandse vertaling is al aanwezig in de collectie van de OBGZ, de Franse versie is in bestelling. Al wel te reserveren!

Nimegue Accueil logo-big-0119
Onze culturele avonden worden georganiseerd in de Thiemeloods, tenzij anders vermeld.
Thiemeloods logo A286ADE5FA5C4277850E98839D588C4E
Email Marketing Powered by MailPoet