AF_Cartouche_Logo-Nijmegen_CMJN

1896-2023

DSC_1483LR-2 versmald
Aan alle leden, cursisten, docenten en andere belangstellenden,

Mei alweer. "Pour chaque hirondelle vient son mois de mai" Ik vond deze uitdrukking zonder de betekenis te kunnen achterhalen, maar ik voel er een belofte in. Wie weet het?
(Ondertussen kreeg ik het volgende bericht: Het is een Corsicaanse spreuk en betekent dat er altijd betere tijden komen)

Twee activiteiten deze maand, om het seizoen af te sluiten. Dinsdagavond 2 mei de film Dalva in Lux.
En op zondagmiddag 21 mei een wijn- en ciderproeverij in Ressen, waar een van onze cursisten de wijngaard "Het Hamerstuk" beheert en ons daar zal rondleiden.

Volgende maand wordt het cursusprogramma voor volgend jaar op de site gezet.

Tenslotte vraag ik nog even de aandacht voor onze vacature voor een cursuscoördinator. We hopen dat we met een verdeling van taken misschien iets meer geïnteresseerden kunnen vinden.

Ik ga ervan uit de we in september met nieuwe krachten weer vol enthousiasme van start kunnen gaan. Namens het voltallige bestuur wens ik iedereen een goede zomer.

Graag tot ziens!

Met hartelijke groet,

Namens het bestuur,
Marlene Hoogeveen, secretaris
nijmegen@afpb.nl

Oproep Cursuscoördinator

We zijn op zoek naar een nieuwe cursuscoördinator! Afhankelijk van de beschikbare tijd van de kandidaat (v/m) kan deze functie worden opgesplitst in twee functies. Zie hiervoor de vacature. Geef dit zoveel mogelijk door!

Film: Dalva

Dinsdag 2 mei, 19.30 uur, LUX

Kaarten alleen verkrijgbaar aan de kassa van LUX op vertoon van de lidmaatschapskaart.
Na afloop is er een deel van het café voor ons gereserveerd om elkaar te ontmoeten.

Zondag 21 mei: Dégustation / Wijn- en ciderproeverij

Afsluiting van het seizoen
Op zondagmiddag 21 mei, van 15.00 tot 17.00 u, is iedereen welkom bij de ambachtelijke en biologische Wijngaard en Cidermakerij Het Hamerstuk, Pelseland 7, 6663 KG, Lent

Met een rondleiding door Bernd en Aukje, gevolgd door drankjes en hapjes belooft het een prima afsluiting van het seizoen te worden.

Kosten € 10,- pp (leden en introducees), ter plekke contact te betalen
Aanmelden verplicht via onderstaande knop.

Musique

Adé - SunsetEen vrolijk chanson, uitgezocht door het comité culturel


Berichten van derden

GelderlandZuid_logo-lang_RGB_klein
Brigitte Giraud - Vivre vite

Op 22 juni 1999 verloor de echtgenoot van de schrijfster zijn leven door een ongeluk met zijn motor. In deze roman analyseert zij de omstandigheden die een rol gespeeld kunnen hebben in een aaneenschakeling van gebeurtenissen die tot dit ongeluk hebben geleid. Zeventien keer is er een zin die begint met “Als….”. Al deze mogelijkheden worden achtereenvolgens tot in detail beschreven, met elke keer de conclusie: als dit niet gebeurd was, dan had het ongeluk ook niet plaats gevonden. Het lijkt een rationele analyse, maar intussen schemert de hele tijd de emotie verbonden met het verlies ertussendoor. Het verhaal sleept de lezer onverbiddelijk mee naar de al bekende dramatische ontknoping. Met de keuze voor een originele structuur in dit boek heeft de auteur een heel persoonlijk relaas geschreven over de kwetsbaarheid van het menselijk bestaan.

Winnaar Prix Goncourt 2022

.

Cultuur elders : Brel in het Jac Marishuis

Franse chansons door Victor van den Berg

Woensdag 24 mei verzorgt Victor van den Berg (uit Nijmegen) de voorstelling BREL LEEFT, onder begeleiding van pianiste Dominique van Hoof. Bezoek de website marishuis.nl voor meer informatie

Nimegue Accueil logo-big-0119
Onze culturele avonden worden georganiseerd in de Thiemeloods, tenzij anders vermeld.
Thiemeloods logo A286ADE5FA5C4277850E98839D588C4E
Email Marketing Powered by MailPoet