AF_Cartouche_Logo-Nijmegen_CMJN

1896-2022

DSC_1483LR-2 versmald
Aan alle leden, cursisten, docenten en andere belangstellenden,

Met volle kracht vooruit! De avond met Berry van der Wouw over het argot was een groot succes, alle beschikbare plaatsen waren bezet. Voor de lezing van Nico verwachten we ook een volle zaal.

Helaas is er niet alleen maar goed nieuws. Eind februari overleed onze oud-voorzitter Frans Eijkhout. Oud-bestuurslid en docente Patricia Raymakers herdenkt hem.

Kijken we verder om ons heen, dan is er grote politieke onrust. Laten we hopen dat grotere rampen ons bespaard blijven.

Graag tot ziens,

Met hartelijke groet,

Namens het bestuur,
Marlene Hoogeveen, secretaris
nijmegen@afpb.nl
Inschrijven voor alle activiteiten: cursus.nijmegen @afpb.nl

In memoriam Frans Eijkhout

202203 Frans Eijkhout
Vorige week bereikte ons het bericht dat onze oud-voorzitter Frans Eijkhout op 93-jarige leeftijd is overleden. Niet alleen in Nijmegen maar ook op landelijk niveau was hij actief. Hij heeft dertig jaar (1963-1993) de ontwikkeling van de AF Nijmegen begeleid en gestimuleerd en met een prachtig resultaat: het aantal leden groeide gestaag en de cursussen kenden een groot succes: van 133 cursisten in 1963 naar ruim 400 in 1992!
Frans was een aimabel mens, stuurde met zachte maar besliste hand onze organisatie aan en kende veel docenten bij naam, ook uit hoofde van zijn werk aan de universiteit.
In 1993 droeg hij het voorzitterschap over aan Violette van der Spek-Chouzenoux; bij die gelegenheid ontving hij de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uit handen van de toenmalige burgemeester E.M. d’Hondt. Bijzonder geroerd werd hij door het lied hem toegezongen door publiek en docenten.
Ter gelegenheid van de “centenaire” van de AFN in 1996 schreef hij een tweetalig boek over het honderdjarig bestaan. In de jaren die volgden waren hij en zijn vrouw Dora altijd trouw aanwezig bij lezingen en andere activiteiten van onze Alliance. Wij zullen zijn beminnelijke aanwezigheid missen.
Adieu, monsieur le président!’

CULTUUR: Lezing Nico Nelissen

Herbestemming van monumenten in Frankrijk: een delicate kwestie!

20220308 Monumenten in Frankrijk Roubaix
Ook in Frankrijk krijgen veel monumenten een nieuwe bestemming. Dat geldt voor monumenten uit alle eeuwen. Bestuurslid Nico Nelissen geeft een geïllustreerde ‘Tour de France’ langs allerlei typen monumenten uit heel Frankrijk. Een boeiend en uitgebreid verhaal!


Dinsdag 8 maart, 20.00 uur, Thiemeloods
Aanmelden tot uiterlijk 7 maart 2022
Verder:
Boekentips van "Le Temps retrouvé"
Franse films op TV5monde
Frankrijktips bij het (nog een beetje) winterse haardvuur

Musique

Marie Morgane
Marie Morgane - Amélie les-Crayons
Een lente-achtig chanson, uitgezocht door de commissie culture.

Berichten van derden

2AF_Cartouche_Logo-Rotterdam-scaled
GelderlandZuid_logo-lang_RGB_klein
Maylis deKerangal - Un chemin de tables


Bakt de kleine Mauro al vol overgave koekjes, als scholier ontwikkelt hij zijn vaardigheden in het koken, verfijnt hij zijn kennis van ingrediënten, smaak, textuur en bereidt verrassende gerechten voor vrienden en familie. Als student economie heeft hij baantjes binnen en buiten Frankrijk in restaurants, waar hij als kok in spe de schaduwzijde van het beroep leert kennen. Die wereld keert hij de rug toe als hij rond 2010 in Parijs zijn eigen restaurant opent om zijn creatieve kookkunst te paren aan zijn ideale werkwijze. Ingenieus valt in deze al in 2016 verschenen sprongsgewijs vertelde, kleine roman de kookkunst samen met de kunst van het schrijven.
202203 chemin de tables
Nimegue Accueil logo-big-0119
Onze culturele avonden worden georganiseerd in de Thiemeloods.
Thiemeloods logo A286ADE5FA5C4277850E98839D588C4E
Email Marketing Powered by MailPoet