AF_Cartouche_Logo-Nijmegen_CMJN

1896-2022

DSC_1483LR-2 versmald
Aan alle leden, cursisten, docenten en andere belangstellenden,

De kortste dag is achter de rug en we kijken vooruit!
De lessen zijn weer fysiek, er mag en kan weer meer. Gelukkig dus ook weer culturele activiteiten.
In februari een film in LUX en een avond met zang en kennis over het argot met Barry van der Wouw.
In maart prof. dr. Nico Nelissen en dan In april een café français en het concert van Charlotte Haesen met Philippe Breidenbach.
En tenslotte in mei de musicalversie van Le Petit Prince.
Veel om naar uit te kijken.

Een minpuntje is er helaas ook: De reis naar Parijs hebben we moeten annuleren... De risico's die gepaard gaan met het reizen met een groep zijn onder de huidige omstandigheden toch te groot voor ons.

Alle andere door ons georganiseerde activiteiten zijn met de genomen maatregelen gelukkig veilig genoeg om wel aan deel te nemen!
We kijken ernaar uit u binnenkort weer te ontmoeten.

Met hartelijke groet,

Namens het bestuur,
Marlene Hoogeveen, secretaris
nijmegen@afpb.nl
Inschrijven voor alle activiteiten: cursus.nijmegen @afpb.nl

CULTUUR: Film, LUX

Tout s'est bien passé - François Ozon


De tachtiger André krijgt een beroerte waarna hij half verlamd in het ziekenhuis belandt. Hij wordt door zijn dochter Emmanuelle bijgestaan. Door zijn huidige situatie wil hij niet verder met zijn leven en hij vraagt Emmanuelle hem te helpen zijn laatste wens te vervullen.
Bekroond met "Le Prix Tapis Rouge" 2021
Dinsdag 8 februari 2022, 19.00 uur, LUX
Kaartverkoop alleen aan de kassa op vertoon van de Carte Nationale. Kijk op onze site voor actuele informatie
tout s'est bien passe

CULTUUR: Lezing Berry v/d Wouw

Le chant de l'argot lezing 2020-2021

Le chant d'argot

L ’argot, oftewel populair Frans, hoor je overal op straat, in films, op social media en natuurlijk in liedjes. Dit kleurrijke taalgebruik leer je tijdens deze soiree-argot. Na een inleiding volgen veel voorbeelden met audio- en videofragmenten, we doen speelse argot oefeningen, een quiz, en zingen pakkende deuntjes die je niet meer loslaten.

Dinsdag 15 februari, 20.00 uur, Thiemeloods
Aanmelden tot uiterlijk 14 februari 2022

LITERATUUR: Leesclub: Plaisir de Lire

Vanaf maart starten we een nieuwe reeks van 5 lessen. Onder leiding van Anne-Catherine Meyer leest u het boekEn attendant Bojangles” van Olivier Bourdeaut.
In deze cursus draait het om het uitwisselen van leeservaringen en het discussiëren over allerlei kwesties die door het boek worden aangesneden (vanaf niveau B1/B2).
Inschrijven is nog mogelijk via het inschrijfformulier op de site.
bojangles
Verder:
Boekentips van "Le Temps retrouvé"
Franse films op TV5monde
Frankrijktips bij het (nog een beetje) winterse haardvuur

Musique

stromae
De Belgische zanger STROMAE kwam onlangs in het nieuws met zijn nieuwe single

SANTÉ

Video Tekst
Santé is een toost op werknemers in jobs die vaak over het hoofd worden gezien, maar onmisbaar zijn binnen de samenleving. Daarnaast betekent santé in het Frans ook gezondheid, dus maakt Stromae van die woordspeling gebruik door te zingen “santé à ceux qui n’en n’ont pas“. Een toost dus op de mensen die niet gezond zijn en een toost op zij die zelden gevierd worden.
(bron)

Berichten van derden

GelderlandZuid_logo-lang_RGB_klein
Sorj Chalandon- Enfant de salaud

De auteur ontdekt dat zijn vader tijdens de Tweede Wereldoorlog collaboreerde en dit steeds heeft verzwegen. Als journalist-verslaggever tijdens het proces tegen oorlogsmisdadiger Klaus Barbie in 1987, nodigt hij zijn vader uit het proces bij te wonen.
Het resultaat is een adembenemende roman. Maar het is tevens een schreeuw, doch liefdevol, om uitleg voor jarenlang bedrog en leugen. Of hoe tranen in inkt kunnen veranderen. Briljante roman die in Frankrijk veel mediabelangstelling kreeg.
chalandon.pl
rosnay nl.pl
Tatiana de Rosnay - Dit leven is van jou

De ontmoeting van een eenzame 18-jarige beginnend auteur met een dakloze doodzieke vrouw heeft verregaande gevolgen. Het boek is met vaart geschreven in een heldere, directe stijl en je wordt als lezer vanaf het begin meegenomen in het verhaal.
Nimegue Accueil logo-big-0119
Nimègue Accueil stelt zich ten doel Fransen, Franstaligen, en francofielen met elkaar in contact te brengen. Zij realiseert haar doelstellingen door het regelmatig organiseren van activiteiten voor Franstaligen: samenkomst in een café, dineren in een restaurant, wandeltochten, excursies, enz.
Ook leden en cursisten van de Alliance Française zijn welkom!

Agenda Nimègue Accueil
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet