Lezen en literatuur

Vanaf B1 (vrijdag)

LeesclubPlaisir de lire

Onder leiding van een ervaren Franse docente leest u dit najaar het boek : "Changer l’Eau des Fleurs" van Valérie Perrin.

“Changer l’Eau des Fleurs”

Valérie Perrin

Het is een zowel poëtisch als hilarisch boek dat zich afspeelt op een niet alledaagse plek: een begraafplaats in een klein Bourgondisch stadje. Hier heeft Violette Toussaint haar woning waar voorbijgangers en vrienden zich komen verwarmen en haar hun geheimen toevertrouwen. Er vloeien tranen en er wordt veel gelachen bij de koffie die zij haar gasten aanbiedt.

Valérie Perrin is een succesvol schrijfster, haar gevoelige, realistische en intieme schrijfstijl laat de eenvoudige mensen die lijden in stilte, spreken. Changer l’Eau des Fleurs ontving de Prix des Lecteurs.

Wij hebben 12 lessen nodig om dit boek te lezen en te bespreken.

De cursisten bereiden iedere week 40 à 50 bladzijden voor en stellen beurtelings vragen aan hun medecursisten. Daardoor wordt iedereen actief betrokken bij het verloop van de les en ontstaat er vaak een levendige discussie. Natuurlijk is een redelijke tot goede kennis van het geschreven en gesproken Frans een vereiste.(Niveau B1/B2)

Cursusduur:            

12 lessen van 1,5 uur

Lestijd:

woensdag 19.30 – 21.00 uur

Start cursus: 

week van 27 september 2021

Cursusplaats:           

Kandinsky College

Cursusgeld:

€ 185 exclusief aanschaf boeken (studenten €135)

Vanaf B2

Literatuurcursus

Onder leiding van een Franse docent wordt een literair en filosofisch thema behandeld. De inhoudt van deze cursus volgt spoedig.


Cursusduur:  
Lestijden: 
Start: 
Cursusgeld: