Header JPEG
Cordouan_(3)

Een tocht langs gebouwen en gebieden van de Werelderfgoedlijst van UNESCO / Prof. dr. Nico Nelissen in samenwerking met Alliance Française Maastricht

Donderdag 23 maart 2023 / 20:00 uur / Stayokay Maastricht

Het is inmiddels 50 jaar geleden dan UNESCO begon met het opstellen van een Lijst van het Werelderfgoed. Wereldwijd staan er meer dan 1.000 gebouwen, stadsdelen en natuurgebieden op deze prestigieuze lijst.

Frankrijk is in Europa een van de koplopers wat betreft het aantal objecten dat op deze lijst staat. Prof. dr. Nico Nelissen informeert ons over achtergronden, selectie, aanwijzing en consequenties van de plaatsing van objecten op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. De nadruk valt op een boeiende tocht langs het Franse ‘patrimoine mondial’. We zullen bekende gebouwen en plekken tegenkomen, zoals de Mont Saint-Michel, de kathedraal van Reims, de kastelen langs de Loire en bijvoorbeeld de stad Carcassonne. Maar wie heeft weet van bijvoorbeeld de Cité Radieuse van Le Corbusier, de vuurtoren van Cardouan, het Canal du Midi of de wijngaarden en de champagnehuizen? Laat u verrassen door het vele mooie dat Frankrijk te bieden heeft aan prehistorische kunst, monumenten uit vele eeuwen, stadsschoon van allerlei aard en fascinerende landschappen.

Entree gratis, lezing in het Nederlands en aanmelden is niet nodig.
Cafe

Café français

Online – woensdag 15 maart / 20:00 uur
Café français online betekent dat we toch met elkaar Frans kunnen praten, maar dan anders. U hoeft de deur niet uit en u ziet elkaar en praat via uw computer. We wisselen met kleine groepjes, zodat u steeds andere gesprekspartners heeft.

Live – woensdag 1 + 29 maart / 20:00 uur / Bistrot On Top
We zijn weer welkom bij Bistrot On Top om samen onder het genot van een drankje, Frans te praten over allerlei onderwerpen.
Wie er een echt avondje uit van wil maken, kan er voorafgaand aan het CF terecht voor een Menu AFM Au Sommet, een 2-gangen menuutje voor de vriendelijke prijs van € 25,00. Reserveren voor het café niet nodig, wel voor het menuutje op (043) 362 7099.

Via onderstaande knop kunt u zich aanmelden voor het café français online op 15 maart 2023.
Mille chansons

Franse chansons bij theater Landgraaf

Zaterdag 18 maart / 20:00 uur / door Cent Mille Chansons (Ghislaine Mommer en Clemence Hoffman)

Kom genieten van dit mooie samenspel en de Franse klanken. Na de pauze kan er worden meegezongen met ondersteuning van een zangensemble uit de regio.

Theater Landgraaf is gesitueerd in een prachtig oud kerkgebouw in de rustieke omgeving van Waubach. Het theater is goed toegankelijk voor mindervaliden.

Barbara Pravi / Theatertour

Maandag 27 maart / 20:00 uur / Theater aan het Vrijthof

Barbara Pravi is een Franse zangeres met Servische en Iraanse roots. Deze jonge muzikante schitterde met het nummer Voilà op het Eurovisie Songfestival 2021. En nu staat ze met haar eigen show op het podium.

Kaartjes zijn al uitverkocht, maar er is een wachtlijst.
Theater aan het Vrijthof
Barbara Pravi
logo_centre_ceramique_maastricht_305_252

Franstalige boeken en DVD's

Te leen in Centre Céramique:
  • Le Trésorier-payeur • Yannick Haenel
  • L’ empire du silence • DVD

Franstalige films

Klik op onderstaande knop voor de Franstalige films die verwacht worden bij Lumière Cinema in Maastricht.
Lumiere-logo-C-RGB-ZWART

Ami worden van de AF Maastricht?

Waarom zou je een Ami worden? Alle redenen zijn goed. Of u nu wilt delen, leren, oefenen of Franstaligen en francofielen wilt ontmoeten, u bent van harte welkom bij de Alliance Française.
facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet