Une soirée « cinéma français » / Denis Mandon

Maandag 19 februari 2024 / 18:45 uur / Hotel Management School Maastricht

Denis Mandon (alias Denis de France), geboren in Lyon presenteert een film naar zijn keuze...
Het eerste deel van de avond zal bestaan uit een speelse en leerzame taalles ter voorbereiding op een film (met Franse ondertiteling), die we in het tweede gedeelte van de avond gaan zien. De ervaringen van de voorafgaande jaren hebben ons geleerd dat met name onze studenten en hun docenten dit een bijzondere ervaring vinden, waaruit zij veel plezier en voldoening putten.

De titel van de film, die (nog) niet in Nederland te zien is, blijft tot het laatste moment geheim. Ook wij kennen hem dus niet. Denis wil dat we “blanco” aan de start verschijnen. Een mooie uitdaging voor ons allen dus.

Cursisten maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom bij deze voorstelling.

De film start om 18:45 uur en zal rond 21:30 uur afgelopen zijn.

Voertaal Frans (aangepast aan het niveau van de aanwezigen)
Entree: gratis

Café français

Online – dinsdag 13 februari / 20:00 uur
Café français online betekent dat we toch met elkaar Frans kunnen praten, maar dan anders. U hoeft de deur niet uit en u ziet elkaar en praat via uw computer. We wisselen met kleine groepjes, zodat u steeds andere gesprekspartners heeft.

Live – woensdag 28 februari / 20:00 uur / Bistrot On Top
Frans praten over allerlei onderwerpen onder het genot van een drankje en een hapje, het kan ook dit seizoen weer bij Bistrot On Top, maar wel graag met een consumptie-afname van ten minste € 7,00. De tijd dat je in een Parijs café op één drankje een literaire bestseller kon schrijven is immers al even voorbij.

Wie er een echt avondje uit van wil maken, kan er voorafgaand aan het CF terecht voor een Menu AFM Au Sommet, een 2-gangen menuutje voor de vriendelijke prijs van € 26,00. Reserveren voor het café niet nodig, wel voor het menuutje op (043) 362 7099.


Via onderstaande knop kunt u zich aanmelden voor het café français online op 13 februari 2024.

Franse Chansons in de huiskamer?

Heerlijk geurende lavendelvelden, zon, lekker eten, een goed glas wijn en natuurlijk prachtige chansons: dat is Frankrijk zoals we het kennen. De warme stem van Ghislaine Mommer en de virtuoze pianoklanken van Clemens Hoffman zullen je herinneringen aan Frankrijk doen herleven. Zij vormen samen het muzikale duo Cent Mille Chansons en komen graag naar je toe, om dit binnen in je woonkamer, buiten in je tuin, of ergens op locatie, bijzonder aan te kleden met hun Franse chansons.

Voor meer informatie:
Mariëlle Monsuwé-Goessens
T (045) 8501898 / 06 30166050
E centmillechansons@outlook.com

Boek van de maand

Te leen in de bibliotheek Maastricht:
  • Connemara • Nicolas Mathieu
Lumiere-logo-C-RGB-ZWART

Franstalige films

Klik op onderstaande knop voor de Franstalige films die verwacht worden bij Lumière Cinema in Maastricht.

Ami worden van de AF Maastricht?

Waarom zou je een Ami worden? Alle redenen zijn goed. Of u nu wilt delen, leren, oefenen of Franstaligen en francofielen wilt ontmoeten, u bent van harte welkom bij de Alliance Française.
facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet