Cursussen 2023 - 2024​

Waar worden de lessen Frans gegeven?
Dit jaar konden we weer terecht voor fysieke lessen in het vertrouwde leercentrum van de Hotel Management School Maastricht na een periode van onderwijs op afstand, een vorm van onderwijs die bij veel cursisten ook aantrekkelijk bleek te zijn. Daarom zullen wij ook in het komende jaar twee typen lessen aanbieden:
1. Online lessen via Zoom (niveaus A1, A2 en B1)
2. Fysieke lessen in het leercentrum van de Hotel Management School Maastricht (niveaus B1, B2 en B2/C1). Een fysieke cursus A2 behoort ook tot de mogelijkheden.

Hoe zijn de cursussen Franse taal opgezet?
De lessen zijn degelijk van kwaliteit en worden in kleine groepen gegeven, zodat elke cursist persoonlijk voldoende aandacht krijgt van de docent.
Er komt een serie van 10 lessen van 1,5 uur.

Wanneer worden de cursussen gegeven?
De lessen worden gegeven op maandagavond van 19:00 – 20:30 uur.
Startdatum: 22 januari 2024
Einddatum: 15 april 2024

Welke niveaus zijn er?
Er zijn cursussen op verschillende niveaus op basis van het Europees Referentiekader (ERK).

Wat kost het?
€ 125,- exclusief lesmateriaal per 10 lessen. 

Zijn cursisten Ami van de Alliance Française?
Cursisten zijn voor de duur van het cursusseizoen Ami van de Alliance Française en betalen dus geen contributie. Een Ami heeft recht op het doorgaans gratis bijwonen van de culturele activiteiten zowel bij de eigen Alliance als bij de andere afdelingen, zelfs in het buitenland, op vertoon van de ’Carte Nationale’ die u na betaling ontvangt. Voor bijzondere activiteiten geldt een speciaal tarief.

De juiste cursusgroep?  
Wie een van onze cursussen met succes wil volgen, dient in de juiste groep te worden geplaatst. Om die groep te kunnen bepalen, worden online info-avonden georganiseerd op maandag 8 en 15 januari 2024. Iedere belangstellende krijgt een kort gesprek met een van onze docenten. Op basis hiervan wordt bepaald welke groep de meest geschikte is.

Cours de littérature, philosophie & cinéphilie

Cours de haut niveau
Pour les ‘cracks’ du français avec un niveau B2/C1 ou plus, un choix de cours bimensuels sont proposés:
A – En Ligne via Zoom le MARDI matin de 10h à 11h30.
B – En ‘Présentiel’ le MERCREDI matin de 10h à 11h30.

Ces Matins Francophones offrent des discussions à couleurs Philosophiques, sur des sujets hybrides autour de la Littérature, la Cinéphilie, l’Art, etc.

Cursuslocatie

Hotel Management School Maastricht
Bethlehemweg 2, 6222 BM Maastricht

Parkeren
Graag uw voertuig parkeren op de (gratis) parkeerplaatsen aan de achterzijde van de Hogeschool en dus niet op de parking van het Kasteelhotel aan de Bethlehemweg. Dan loopt u door naar het Leercentrum (tegenover het witte kasteelhotel, Château Bethlehem).

Komt u met de fiets, dan kunt u die plaatsen in de stalling terzijde van het leercentrum aan de Bethlehemweg.