Cursussen Franse Taal en Cultuur

De taalcursussen

We bieden taalcursussen op verschillende niveaus aan, van beginners A1 tot gevorderden B2/C1. Voor een uitleg van de verschillende niveaus, zie taalniveaus vreemde talen | Genootschap Onze Taal.

De cursussen worden gegeven door ervaren docenten, in kleine groepen van maximaal 15 personen (8 à 10 personen bij online lessen).

De nadruk ligt op de spreekvaardigheid. Daarnaast is er veel aandacht voor de Franstalige cultuur in de brede zin van het woord. Lessen op lagere niveaus werken meestal met de onderwijsmethode Voyages van Intertaal. Op de hogere niveaus wordt gewerkt rond specifieke thema’s en onderwerpen.

Praktisch

Waar?

De lessen worden gegeven op maandagavond van 19.00 tot 20.30 uur in de Hotel Management School in Maastricht (Hogere Hotelschool). Op deze locatie maken we gebruik van geavanceerde onderwijsvoorzieningen (smart board).

Enkele (beginners)cursussen worden ook online aangeboden, in principe op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip.

Wanneer?

De eerste reeks van 10 lessen wordt gegeven van 7 oktober tot 16 december 2024. De tweede reeks van eind januari tot half april.

Welk niveau?

Om de lessen met plezier en succes te kunnen volgen, word je in de groep geplaatst die het beste aansluit bij je Franse taalvaardigheid. In een online of telefonisch verkennend gesprek kijken we wat voor jou de meest geschikte groep is. Daaraan voorafgaand vragen we je de luistervaardigheidstest van TV5MONDE te maken (Tester son niveau | Apprendre le français avec TV5MONDE). Deze gesprekken plannen we in principe op maandagavond 16 of 23 september tussen 18.30 en 20.30 uur, of op afspraak als het die avonden niet lukt.

Wat kost dat?

Per reeks van 10 lessen zijn de kosten € 125,00 exclusief lesmateriaal.   De Alliance Française Maastricht organiseert ook culturele activiteiten. Cursisten zijn van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen. De activiteiten zijn doorgaans gratis. In sommige gevallen vragen we een bijdrage. Ook culturele activiteiten bij andere Alliances, zelfs in het buitenland zijn toegankelijk voor cursisten. 

Inschrijving

De inschrijftermijn voor de cursussen sluit op 25 september 2024. Voor vragen over onze cursussen kun je ons mailen op: maastricht@afpb.nl

Om je aan te melden voor een verkennend gesprek vul je het formulier hieronder in.

Cours de littérature, philosophie & cinéphilie

Cours de haut niveau
Pour les ‘cracks’ du français avec un niveau B2/C1 ou plus, un choix de cours bimensuels sont proposés:

– En Ligne via Zoom le MARDI matin de 10h à 11h30.
B – En ‘Présentiel’ le MERCREDI matin de 10h à 11h30.

Ces Matins Francophones offrent des discussions à couleurs Philosophiques, sur des sujets hybrides autour de la Littérature, la Cinéphilie, l’Art, etc.