Cursussen 2023 - 2024​

Waar worden de lessen Frans gegeven?
Dit jaar konden we weer terecht voor fysieke lessen in het vertrouwde leercentrum van de Hotel Management School Maastricht na een periode van onderwijs op afstand, een vorm van onderwijs die bij veel cursisten ook aantrekkelijk bleek te zijn. Daarom zullen wij ook in het komende jaar twee typen lessen aanbieden:
1. Online lessen via Zoom (niveaus A1, A2 en B1)
2. Fysieke lessen in het leercentrum van de Hotel Management School Maastricht (niveaus B1, B2 en B2/C1). Bij voldoende deelname behoort een fysieke cursus A2 tot de mogelijkheden.

Hoe zijn de cursussen Franse taal opgezet?
De lessen zijn degelijk van kwaliteit en worden in kleine groepen gegeven, zodat elke cursist persoonlijk voldoende aandacht krijgt van de docent.
Er komt een serie van 10 lessen van 1,5 uur.

Wanneer worden de cursussen gegeven?
De lessen worden gegeven op maandagavond van 19:00 – 20:30 uur.
Startdatum: 2 oktober 2023
Einddatum: 11 december 2023

Welke niveaus zijn er?
Er zijn cursussen op verschillende niveaus op basis van het Europees Referentiekader (ERK).j

Wat kost het?
De prijs voor het nieuwe seizoen staat nog niet vast. De prijs in seizoen 2022-2023 bedroeg € 120,- exclusief lesmateriaal per 10 lessen. 

Zijn cursisten Ami van de Alliance Française?
Cursisten zijn voor de duur van het cursusseizoen Ami van de Alliance Française en betalen dus geen contributie. Een Ami heeft recht op het doorgaans gratis bijwonen van de culturele activiteiten zowel bij de eigen Alliance als bij de andere afdelingen, zelfs in het buitenland, op vertoon van de ’Carte Nationale’ die u na betaling ontvangt. Voor bijzondere activiteiten geldt een speciaal tarief.

De juiste cursusgroep?  
Wie een van onze cursussen met succes wil volgen, dient in de juiste groep te worden geplaatst. Om die groep te kunnen bepalen, worden online info-avonden georganiseerd. Iedere belangstellende krijgt een kort gesprek met een van onze docenten. Op basis hiervan wordt bepaald welke groep de meest geschikte is.

Op dinsdagochtend en woensdag/donderdagochtend is er ook een online Cours de littérature & philosophie.

Cursuslocatie

Hotel Management School Maastricht
Bethlehemweg 2, 6222 BM Maastricht

Parkeren
Graag uw voertuig parkeren op de (gratis) parkeerplaatsen aan de achterzijde van de Hogeschool en dus niet op de parking van het Kasteelhotel aan de Bethlehemweg. Dan loopt u door naar het Leercentrum (tegenover het witte kasteelhotel, Château Bethlehem).

Komt u met de fiets, dan kunt u die plaatsen in de stalling terzijde van het leercentrum aan de Bethlehemweg.