Cursussen 2020 - 2021​

Vanwege de coronacrisis kunnen wij voorlopig helaas geen les geven op de Hotel Management School Maastricht en zijn we dus genoodzaakt om onze lessen online te geven.

Hoe zijn de cursussen Franse taal opgezet?
De lessen zijn degelijk van kwaliteit en worden in kleine groepen gegeven, zodat elke cursist persoonlijk voldoende aandacht krijgt van de docent.
Er komt een serie van 10 lessen online van 1,5 uur voor groepen van maximaal 8-10 personen.

Wanneer worden de cursussen gegeven?
De lessen worden gegeven op maandagavond van 19:00 – 20:30 uur.
Startdatum: maandag 18 januari 2021
Einddatum: wordt later bekend gemaakt

Welke niveaus zijn er?
Er zijn cursussen op verschillende niveaus op basis van het Europees Referentiekader (ERK).

Wat kost het?
Ongeacht het niveau kost de cursus € 100,- exclusief lesmateriaal.

Zijn cursisten Ami van de Alliance Française?
Cursisten zijn voor de duur van het cursusseizoen Ami van de Alliance Française en betalen dus geen contributie. Een Ami heeft recht op het doorgaans gratis bijwonen van de culturele activiteiten zowel bij de eigen Alliance als bij de andere afdelingen, zelfs in het buitenland, op vertoon van de ’Carte Nationale’ die u na betaling ontvangt. Voor bijzondere activiteiten geldt een speciaal tarief.

De juiste cursusgroep?  
Wie een van onze cursussen met succes wil volgen, dient in de juiste groep te worden geplaatst. Om die groep te kunnen bepalen, worden online info-avonden georganiseerd. Iedere belangstellende krijgt een kort gesprek met een van onze docenten. Op basis hiervan wordt bepaald welke groep de meest geschikte is.

Reactie over online lessen:

Helaas is het samenkomen en samenzijn de komende maanden een utopie. Dat valt erg tegen en komt heel hard aan. Is alles nu voor niets geweest? Moet ik nu stoppen?
Fout. Het is wat voor jou. Je kunt het, zeker weten. En je wilt het. Uit de afgelopen vier proeflessen blijkt dat het ook nog eens best goed werkt. Het is ‘anders leuk’. Een nieuwe wereld gaat voor iedereen open. Echt leuk om weer lekker Frans te praten met onze ‘lotgenoten’. Echt leuk om mekaar weer te zien. Om (lekker ontspannen) in het Frans bij te praten over de afgelopen periode en samen nieuwe plannen te maken voor de toekomst, en weer Franse lessen te hebben.

Wim Vrancken