Cursussen

Alliance Française Kennemerland biedt cursussen voor alle niveaus, van echte beginners tot ver gevorderden. De lessen worden gegeven door gekwalificeerde, ervaren docenten, met Frans als moedertaal of als tweede taal. Een lesgroepje bestaat uit max. 10-13 leerlingen. Het accent ligt op het ontwikkelen van de spreek- en luistervaardigheid. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de grammatica en kennis van Frankrijk. Op verzoek ontvangt u aan het eind van het cursusjaar een certificaat. Het cursusaanbod is gebaseerd op de codering van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor talen. Er bestaan 6 niveaus: A1, A2, B1, B2, C1, C2. Op verzoek ontvangt u aan het eind van het cursusjaar een certificaat.

 

Onze cursussen

Algemene cursussen

Van niveau A1 tot C2.

Voorjaarscursussen

Frans voor vakantie – beginners: Beheerst u de Franse taal nog niet op het niveau van een zelfstandige gebruiker, maar lijkt het u leuk om de basisvaardigheden te leren waarmee u zich op vakantie in Frankrijk tóch kunt redden? Dan helpen wij u graag op weg met deze voorjaarscursus.

Conversatiecursus Frans voor half-gevorderden (A2-B1) en gevorderden (B2): Als u geen beginner meer bent, verrijk uw Frans dan nog verder met deze conversatiecursus. Er zijn dit jaar twee verschillende conversatiecursussen op verschillende niveau’s om de cursus nog beter op uw wensen te laten aansluiten.

Privélessen

Zowel voor jongere kinderen in de basisschoolleeftijd als voor grotere kinderen, in de vorm van bijles,  is er de mogelijkheid van privé-lessen, bij voorkeur in kleine groepen bij een van de leraren thuis. Het tarief is afhankelijk van de grootte van de groep.

Zakelijk Frans

Deze cursus is bestemd voor hen die Frans nodig hebben in hun werk. Het accent ligt hier op de communicatie met Franstalige collega’s en relaties, bijvoorbeeld bij het plaatsen of noteren van bestellingen, telefoneren, een brief schrijven of iets vertellen over uw bedrijf. Op verzoek organiseren wij bedrijfscursussen op maat aangepast aan uw bedrijf, zowel voor één als voor meerdere personen. Ideaal voor bedrijven waarvan de werknemers met klanten of collega’s in Frankrijk moeten kunnen communiceren. De cursussen kunnen ook binnen het bedrijf gegeven worden op tijden die in overleg worden vastgesteld. Tarief: per offerte van de cursuscoördinator.

Frans voor de basisschool

In 2002 besloten de lidstaten van de Europese Unie dat er naast het Engels een tweede taal in het basisonderwijs aangeboden kon worden. Diverse instanties in Nederland en de overige lidstaten onderzoeken de mogelijkheden hoe dit te realiseren.

De Alliance Française heeft de consequenties van het besluit aanvaard en een methode Frans “als ontmoetingstaal” ontwikkeld. Deze methode is gratis beschikbaar voor het gehele basisonderwijs en wordt momenteel door diverse Alliances Françaises gebruikt voor hun cursussen “kinder-Frans” De auteurs, Cathérine Macquart-Martin en Lucette Hunter-Billon hebben de methode gegoten in de vorm van een kleine Ronde van Frankrijk, “Le Petit Tour”. Op deze wijze worden kennis van de taal en die van het land geïntegreerd aangeboden. Er zijn 10  lessen, “étapes”. In tien hoofdstukken/etappes leren de kinderen Frans en maken ze ook kennis met Frankrijk. Spelenderwijs komen onder andere aan bod: zich voorstellen, begroeten, tellen, boodschappen doen, kleuren, kleding, eten en de weg vragen. Scholen en/of ouders kunnen zich hiervoor aanmelden. De cursus wordt aangeboden door een leraar van de Alliance Française Kennemerland op de school. Lesprijs: per offerte van de cursuscoördinator.

Hoger beroepsonderwijs

De ervaring leert dat studenten in het hoger beroepsonderwijs erop stuiten dat er een bepaald niveau in de Franse taal wordt vereist, dat niet overeenkomt met hun voortgezet onderwijsdiploma. Een voorbeeld hiervan is de hotelschool. Deze studenten kunnen bij de Alliance Française een erkend diploma behalen op het niveau dat vereist wordt.

Online

Geen Frans leren vanwege het coronavirus? Onzin! Maak van deze gelegenheid gebruik en verbeter uw Frans middels ons online aanbod, zoals een online conversatiecursus! Inlichtingen bij de cursuscoördinator.

Overige cursussen

Examentraining

Conversatie

Kennismakingscursus Frans

Chansons

Voor vragen over cursussen neem contact op met Lucia Weve, cursuscoördinator.
Tel. 06-42972165
E-mail: cursus.kennemerland@afpb.nl