Nieuw in 2021!

Korte cursussen voor beginners tussen januari en juli 2021

Misschien ben je niet in de gelegenheid een volledige leergang van een jaar te volgen. Of wil je eerst eens kijken of een cursus Frans überhaupt iets voor je is. Om die reden biedt de Alliance Française Gouda ook korte cursussen aan. Zo kun je op een laagdrempelige manier kennis maken met de Franse taal en cultuur zonder dat je je meteen voor een langere periode vastlegt. Korte cursussen zijn ook heel geschikt om snel je kennis op te frissen.

In de eerste helft van 2021 starten we maar liefst drie nieuwe korte cursussen, allemaal bedoeld voor beginners of lichtgevorderden. De cursussen bestaan uit twaalf wekelijkse lessen en eindigen in het tweede kwartaal van dit jaar. De lessen vinden plaats in Gouda of in Alphen aan den Rijn. Maar natuurlijk zijn alle cursussen ook online te volgen.

1. Korte conversatiecursussen voor beginners en lichtgevorderden in Gouda

Vanaf januari 2021 kun je twee verschillende korte conversatiecursussen volgen in Gouda: een cursus voor beginners (niveau A1) en voor lichtgevorderden (A2). De cursussen worden gegeven in De Goudse Waarden en bestaan uit twaalf wekelijkse lessen van anderhalf uur.

Beginners

  • Tijd: maandag 19.00 – 20.30 uur 
  • Lesmateriaal: Voyages 1
  • Prijs: € 150,– voor 12 lessen van 1,5 uur

Lichtgevorderden

  • Tijd: dinsdag 19.00 – 20.30 uur 
  • Lesmateriaal: Voyages 2
  • Prijs: € 150,– voor 12 lessen van 1,5 uur

2. Korte cursus zakelijk Frans voor beginners (‘Français de l’entreprise’)

Moet je voor je werk veel Frans praten en zou je graag je zakelijke woordenschat willen uitbreiden?  Of wil je meer leren over het Franse bedrijfsleven? Vanaf 5 april starten we met een korte cursus zakelijk Frans voor beginners. De cursus bestaat uit tien wekelijkse lessen van anderhalf uur en is geschikt voor deelnemers die Frans spreken op niveau A1 of A2. De lessen worden online gegeven.

3. Korte cursus Frans voor op vakantie: start 18 mei 2021

Kun je ook niet wachten tot de lockdown voorbij is en je weer op een Frans terrasje kunt genieten van een café of un verre de vin? Kom vast in vakantiestemming met onze cursus Frans voor op vakantie. Een praktische cursus voor zowel beginners als lichtgevorderden. Je oefent met allerlei situaties waar je op vakantie mee te maken krijgt, zoals boodschappen doen, een hotel reserveren, een maaltijd in een restaurant bestellen en de weg vragen. De cursus bestaat uit tien wekelijkse lessen van anderhalf uur en wordt online gegeven. 

  • Tijd: woensdag 19.00 – 20.30 uur – startdatum dinsdag 18 mei
  • Lesmateriaal: in overleg
  • Prijs: € 130,– voor 10 lessen van 1,5 uur
  • Docent: Valérie Charbey

Informeer naar alle mogelijkheden bij Valérie Charbey, cursuscoördinator, telefonisch via 06 – 24 19 90 13 of per e-mail gouda@afpb.nl.

Of schrijf je direct in!