november-december 2021

Zaterdag 6 november

Bibliotheek Huizen
Café Parlant
Tijd: 11.00 – 13.00 uur
Gastspreker
Kosten: nnb

Zaterdag 20 november

Bibliotheek Hilversum  
Café parlant  
Tijd: 11.00 – 13.30 uur
Bij deze bijeenkomst/Café Parlant zal kunst centraal staan.
Kosten: nnb

Partenariat/ Samenwerking Kunstuitleen, Bibliotheek Hilversum en Alliance Française

Vooraf ontvangt de Bibliotheek u met koffie en thee in het Cafetaria van de Bibliotheek, waarbij de Kunstuitleen voor de beroemde gâteaux van Patisserie le Fournil zorgt.
Vervolgens zal de directeur van de Kunstuitleen Tos Aalberts ons meenemen in de wereld van de kunst: hoe kijken we naar kunst en hoe ervaren we de schoonheid daarvan? En waarom vinden we het één wel mooi en het ander juist niet? Aan de hand van de kunstwerken van de Kunstuitleen gaan we op ontdekkingstocht.
Na afloop kunt u (tegen een kleine vergoeding) genieten van een glas Beaujolais Primeur met Quiche du Chef Savvas.

Zaterdag 27 november

Cafetaria de Nieuwe Bibliotheek Almere 
Café Parlant
Tijd: 11.00 – 13.00 uur
Gastspreker
Kosten: nnb

Vrijdag 10 december

Blaercom Blaricum   
Soirée de Noël
Tijd: 20.00 – 22.30 uur

Kosten: NNB voor cursisten/leden en NNB voor introducés
Met champagne et bûche de Noël

Gerard Alderliefste treedt voor ons op! 

Amsterdammer Gerard Alderliefste maakt al meer dan 25 jaar muziek met een speciale liefde voor de Franse taal. Die ontstond al op jonge leeftijd: vakantie langs de Loire, een goede docent op de middelbare school en een behoorlijk Frans uiterlijk vormden voldoende bodem voor deze amour permanent. 

Gerard speelde lang als frontman van zijn band Alderliefste en tegenwoordig in vele bezettingen. Van solo in het theater (Gerard vertelde daar ook over zijn part-time werk als verslavingsarts) tot duetten met Cor Bakker (En Route), tot en met wel acht man op warme Franse avonden. Op dit moment trekt hij door het land met dit octet met het programma “Une belle histoire”.
Niet toevallig onder deze titel, de hit van Michel Fugain. Dit lievelingslied van Gerard bleek ook het lievelingslied te zijn van Paul de Leeuw met wie in 2007 een Nederlands-Frans duet werd opgenomen.

Deze combinatie van talen werd net zo’n goort succes bij “Laat me- Vivre” (ma dernière volonté). De samenwerking met Ramses Shaffy en Liesbeth List leverde een hit op met een legendarische videoclip die 4 miljoen keer is bekeken.
Gerard trad in 2019 al voor ons op en dat was een groot succes.