November - december 2020

Geannuleerd

Zaterdag 21 november

Bibliotheek Hilversum
Café Parlant
Tijd: 11.00 – 13.00 uur
Presentatie van Christie Rusche, kunstenares

Kosten:  Toegang gratis, ook voor introducés. 

Er is plaats voor max. 15 personen.

Partenariat/Samenwerking Kunstuitleen Bibliotheek Huizen en Alliance Française ‘t Gooi en Almere. Bij de gratis koffie en thee is er tegen een kleine vergoeding, iets lekkers verkrijgbaar.

Meer info volgt

https://www.alliance-francaise.nl/gooi/atelier-christie-rusche/

Geannuleerd

Vrijdag 11 december

Blaercom Blaricum   
Soirée de Noël
Tijd: 18:30 – 20:00 uur

Kosten: Nog nader te bepalen
Met champagne et bûche de Noël

Er is plaats voor max. 30 personen. Uiteraard volgen we de Coronaregels die gelden op het moment van het optreden.

Het was een groot succes vorig jaar en daarom hebben we Gerard Alderliefste wederom gevraagd om voor ons op te treden tijdens de Soirée de Noël.

Amsterdammer Gerard Alderliefste maakt al meer dan 25 jaar muziek met een speciale liefde voor de Franse taal. Die ontstond al op jonge leeftijd: vakantie langs de Loire, een goede docent op de middelbare school en een behoorlijk Frans uiterlijk vormden voldoende bodem voor deze amour permanent. 

Gerard speelde lang als frontman van zijn band Alderliefste en tegenwoordig in vele bezettingen. Van solo in het theater (Gerard vertelde daar ook over zijn part-time werk als verslavingsarts) tot duetten met Cor Bakker (En Route), tot en met wel acht man op warme Franse avonden. Op dit moment trekt hij door het land met dit octet met het programma “Une belle histoire”.
Niet toevallig onder deze titel, de hit van Michel Fugain. Dit lievelingslied van Gerard bleek ook het lievelingslied te zijn van Paul de Leeuw met wie in 2007 een Nederlands-Frans duet werd opgenomen.

Deze combinatie van talen werd net zo’n goort succes bij “Laat me- Vivre” (ma dernière volonté). De samenwerking met Ramses Shaffy en Liesbeth List leverde een hit op met een legendarische videoclip die 4 miljoen keer is bekeken.
Gerard lanceerde onlangs een boekje: “Mijn avonturen met Ramses Shaffy”